HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tecavüz sanıkları AYM kararına sığındı

Vücuda organ veya cisim sokmak suretiyle gerçekleştirilen çocuklara yönelik istismar suçlarıyla ilgili TCK 103/2’nci maddesinin AYM'nin iptal edilmesi, adalet mekanizmasını yavaşlattı.

Tecavüz sanıkları AYM kararına sığındı

Duruşmalar iptal edilen maddenin yerine yeni bir düzenleme yapılmadığı gerekçesiyle ertelenmeye başlandı.

Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 6 sanıklı çocuğa cinsel istismar davasının 12’nci duruşmasında da böyle bir durum yaşandı. Cumhuriyet savcısı, AYM’nin henüz yürürlüğe girmeyen kararı karşısında yeni düzenlemenin beklenmesini istedi. Sanık avukatlarının da bu isteme katılmaları üzerine mahkeme, yeni yasal düzenlemenin beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

MEVCUT YASA 1 YIL GEÇERLİ

Sanık avukatlarından Rıdvan Yıldız, erteletmeye yol açan AYM kararını şöyle özetledi: “AYM, alt sınırı 8 yıldan 16 yıla çıkarılan çocuğa istismar cezasını 1 yıl içinde yeni bir düzenleme yapılmak koşuluyla iptal etti. AYM eşitlik ilkelerine aykırı buldu. Memleketimizin gerçeğinde çocuk yaştaki evlilikler karşı çıksak da maalesef bilinen bir gerçek.”

Ertelenen dava çocuğa istismar

3 yıl önce 15 yaşından küçük kıza cinsel istismardan dava açılan Ahmet A. (19) ile Halil K. (20) tutuklandı, Yunus K. (20), Recep Mert B. (18), C.C.B. (16) ve Sedat K. (21) serbest kaldı. 23 Aralık’ta 12’nci celsesi yapılan davanın sanıkları aradan geçen süre içinde tahliye edildi. Tutuklusu bulunmayan dava da AYM kararı gerekçe gösterilerek ertelendi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler