HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tecavüzün ardından ortaya çıkan şok gerçek

Eskişehir’de, zihinsel engelli kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle 11 yıl hapse çarptırılan depo bekçisi S.Ö.’nün suçsuzluğu 5.5 yıl hapis yattıktan sonra anlaşıldı.

Tecavüzün ardından ortaya çıkan şok gerçek

Yeniden yargılanan bekçinin suçsuz olduğuna karar verilirken, engelli kıza bekçinin çalıştığı işyerinin oğlu M.Ç.’nin tecavüz ettiği belirlendi.

Eskişehir'de bir depoda bekçi olarak çalışan S.Ö. (46), zihinsel engelli bir kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 2006 yılında tutuklandı. Savcılığın hazırladığı iddianamede, S.Ö.’nün, kendisini savunamayan kızla 3 kez cinsel ilişkiye girdiği ve bu nedenle cezalandırılması istendi. Mahkeme yargılama sonunda, depo bekçisine 10 yıl, 11 ay, 7 gün hapis cezası verdi. Kararı Yargıtay onadı ve S.Ö. cezaevine girdi.

AVUKAT YENİDEN YARGILAMA İSTEDİ
5.5 yılın ardından S.Ö.’nün avukatı yaptığı detaylı araştırma sonrası yeniden yargılama talep etti ve mahkeme kabul etti. Mahkemenin kabul gerekçesinde, “sanıkla işyeri sahibinin oğlu M.Ç.’nin arasında birbirlerine benzedikleri, hükümlünün yargılama sırasında tehdit edildiği, M.Ç.’nin kovuşturmaya dahil edilmediği ve tanık A.Ö. isimli kişinin sanığın masum olduğuna dair dilekçesi bulunduğu” yer aldı. Bunun üzerine sanık S.Ö., Eskişehir 1. Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz günlerde yeniden yargılandı. Yargılama sonunda bu kez asıl şüphelinin depo bekçisi değil, işyerinin sahibinin oğlu M.Ç. olduğu tespit edildi. Mahkeme, 5.5 yıldır cezaevinde bulunan S.Ö.’nün suçsuz olduğuna, bu nedenle beraatına karar verdi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler