HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEDAŞ bir kez daha hayatımızı kararttı

Erzurum’un Aşkale ilçesinde HES’e ait göletin içinden geçen enerji nakil hattındaki arızayı onarmaya giderken boğulan 5 TEDAŞ işçisinden Feridun Öztürk’ün (37) ailesinin acısı katlandı.

TEDAŞ bir kez daha hayatımızı kararttı

Eşini kaybetmenin acısını yüreğinde taşıyan 3 çocuk annesi Perihan Öztürk’ün (36) evine, 20 Nisan’da Erzurum’dan gelen Aras Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ) görevlisi, 33 lira 92 kuruş borç olduğu gerekçesiyle elektriği kesti, sayacı mühürledi. Evde kimse yokken elektriği kesilen Perihan Öztürk, şunları söyledi:
34 lira borcu ödendi
“Elektrik faturası ev sahibi adına kayıtlı. Son ödeme tarihi 17 Nisan’dı. Acımız çok taze olduğu için faturayı ödemek aklımıza gelmedi. Cuma akşamı, mesai bittiği için faturayı yatıramadık. Araya cumartesi ve pazar girdi. Pazartesi de 23 Nisan tatili. Cumartesi günü evimin elektriğinin kesildiğini duyan komşulardan biri gelip mühürü kırmış, cereyan vermiş. Eşim, işinden dolayı gölette göz göre göre öldü. TEDAŞ hayatımızı karartı. Eşimin ölümüne neden olduğu yetmiyormuş gibi, bir de bizi karanlıkta bıraktı. Beni ikinci kez öldürdüler.” Elektrik, kardeşi Müdahir Öztürk’ün AEDAŞ’a 34 lira borç, 10 lira da açma kapama ücretini ödemesiyle açıldı.

Sabaha kadar ağladım

TEDAŞ işçisi Feridun Öztürk’ün babası Hanifi Öztürk (83), “Akşam eve geldiğimde gelinim ve torunlarım ağlıyordu. ‘Ne oldu’ diye sorduğumda gelinim elektriğin kesildiğini söyledi. Bu kadar insafsız olunmaz. Mum ışığında geçirdiğim o gece yatağımda sabaha kadar ağladım. Evladımın acısı yüreğimde kat kat artmıştı” diye konuştu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler