HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tehditle öğretmene 50 bin lira çektirdiler

Adana'da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak PKK tehdidiyle bir öğretmene 50 bin TL kredi çektirip dolandırmaya kalkan 2 kişi suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinde meydana gelen olayda, İ.P. (30) ve A.U. (20) daha önce belirledikleri ve hakkında bütün bilgileri öğrendikleri bir öğretmeni telefonla arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıttı.

Dolandırıcılar, telefonda telsiz sesi vererek öğretmene, "senin kimlik bilgilerin kullanılarak PKK'ya yardım ediliyor. Hatta telefonunda PKK tarafından kullanılıyor. Biz bu olayı çözmek için özel görevlendirildik. Ancak olayın çözülmesi için bize 50 bin lira para lazım. Hesabında para varsa sana vereceğimiz yere getir" dediler. Öğretmen bankada bu kadar parası olmadığını söyleyince şahıslar, "O zaman bankadan kredi çek. Yoksa PKK'ya yardım ve yataklıktan işlem göreceksin. Ancak bize parayı çekip getirirsen bu işten kurtulacaksın, aksi taktirde PKK bağlantın ortaya çıkarsa işinden de olursun. Biz olayı çözüp senin kimlik bilgilerini kullananları yakaladıktan sonra 50 bin liranı vereceğiz" dediler. Dolandırıcıların bu sözlerine inanan öğretmen, hemen bankaya giderek 50 bin lira kredi başvurusunda bulundu. Daha sonra krediyi çeken öğretmeni arayan zanlılar, parayı bankaya yatırmadan şehir dışında bulunan Kabasakal Mezarlığı'na yakın bir yere getirmesini istedi. Öğretmen de parayı götürmeyi kabul etti ancak bu arada bir arkadaşına başından geçenleri anlattı. Arkadaşı, bunun dolandırıcılık olduğunu söyleyerek polise haber vermesini istedi. Öğretmen de hemen polise başvurdu, polis zanlıların randevu verdiği yere öğretmenle birlikte giderek şahısları suçüstü yakaladı. Şahıslar Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Şahıslar suçlamaları kabul etmedi. Ancak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Dolandırıcıların yakalanmamak için ağına düşürdükleri kişilerden artık parayı bankaya yatırmalarını istemediği ve güvenlik kameralarına görünmemek için de buluşmak için ücra yerleri tercih ettikleri öğrenildi. (İHA)


En Çok Aranan Haberler