HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tekmeci saldırganın akıl sağlığı yerinde çıktı

İstanbul Çekmeköy'de, şort giydiği için hemşire Ayşegül Terzi'ye belediye otobüsünde tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun akıl sağlığının yerinde olduğu, ceza sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığı bulunmadığı tespit edildi. Karar, mahkemeye ulaştırıldı. Çakıroğlu hakkında "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul Çekmeköy'de, belediye otobüsünde, şort giydiği için hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği gerekçesiyle yargılanan Abdullah Çakıroğlu'nun, akıl sağlığının tespit edilebilmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'ndan istenen rapor mahkemeye ulaştı.

Raporda, sanık Çakıroğlu'nun, ceza sorumluluğunu etkileyecek veya ortadan kaldıracak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığının tespit edilmediği, ceza sorumluluğunun tam olduğu kanaatine varıldığı belirtildi.

Yargılamanın yapıldığı Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen raporda, 16 Ocak'ta Adli Tıp Kurumna girişi yapılan sanık Çakıroğlu'nun, 27 Ocak'a kadar gözlem altında kaldığı belirtildi. Raporda, Çakıroğlu'nun yapılan muayenesinde ceza sorumluluğunu etkileyecek veya ortadan kaldıracak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığının tespit edilmediği aktarıldı.

'HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VE AŞAĞILAMA'

Sanığın, dava dosyasının tetkikinde suç tarihinde suçunu takip eden günlerde de herhangi bir akli arıza içinde olduğuna delalet edecek tıbbi bulgu ve belgeye rastlanmadığı aktarılan raporda, Çakıroğlu'nun "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin veya düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarına karşı ceza sorumluluğunun tam olduğu kanaatine varıldığı belirtildi.

9 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi, Çekmeköy'de, belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği iddiasıyla "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Abdullah Çakıroğlu'nun, akıl sağlığının tespit edilebilmesi amacıyla Adli Tıp Kurumunda gözlem altına alınmasına karar vermişti. (AA)


En Çok Aranan Haberler