HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Telefon sipariş etti kol saati geldi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, sosyal paylaşım sitesi facebook'ta gördüğü bir reklam üzerinden telefon sipariş eden Ömer Tekin, aldığı paketten kol saati çıkınca şaşkına döndü.

Telefon sipariş etti kol saati geldi

Kdz. Ereğli ilçesinde özel bir firmada çalışan evli ve iki çocuk babası Ömer Tekin (44), yeğenine hediye olarak cep telefonu almak isterken dolandırıldı. Ömer Tekin, yeğeninin facebook isimli internet sitesindeki reklamdan beğendiği telefonlardan almak için firmayı arayıp sipariş verdi. İki telefon için bankaya 270 TL yatıran Tekin, kargodan gelen paketleri açtığında şaşkına döndü. Aldığı paketlerin ikisinden de piyasa değeri 5 TL civarında kol saatleri çıkan Tekin, siparişi verdiği firmanın kendisini dolandırdığını anlayınca savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

PAKETTEN KOL SAATİ ÇIKTI

Yaşadığı olayı gazetecilere anlatan Ömer Tekin, insanların iyi niyetlerinin kötüye kullanıldığını ve konuyla ilgili tüm yasal yollara başvuracağını söyledi. Dolandırıcıların peşini bırakmayacağını ve hakkını sonuna kadar arayacağını anlatan Tekin, şöyle konuştu: "Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta telefon siparişleri reklamları vardı. Tanesi 135 liradan ikitelefon siparişi verdim. Bir hafta sonra gelen kutuları açtığımda telefon yerine iki saat geldiğini gördüm. Yasal hakkım için gerekli yerlere başvurdum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım."

Alınteri ile para kazanan insanların dolandırılmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayatımda ilk kez başıma böyle bir şey geldi. Aslında güldüm. Çünkü acınacak olan halime güldüm. Yani biz alınterimizle para kazanalım, insanlar bizim sırtımızdan ve benim gibi binlerce insanın sırtından bu parayı kazanıyor. Çok acı bir olay. Firmayı aradım. Halledeceğiz dediler sonra telefonlarımı kapattılar. Telefonlarımı açmadılar. Ben farklı numaralardan sipariş vereceğim diye aradığımda dönüş yapıyorlar. Kendi numaramdan aradığım zaman dönüş yapmıyorlar. Kısacası bunlar bu işi meslek haline getirmiş dolandırıcılar. Telefonlara cevap vermiyorlar."

"KİMBİLİR KAÇ KİŞİYİ DOLANDIRDILAR?”

İnsanların dolandırılmamak için internet üzerinden sipariş vermemelerini isteyen Tekin, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu düpedüz dolandırıcıların kurduğu şebeke. Bunlar birleşip bütün insanları dolandırıyor. Benim gibi günde 50 kişi sipariş verse 5 milyar yapar. Aya vurduğunuz zaman 150 milyar yapar. Gönderdikleri saatte 1 milyar tutmaz. Hesabını siz yapın. Bunlar 6 yıllık bir firma olduklarını söylüyor. Altı yıldır ne kadar para kazandılar dolandırıcılıktan hesabını siz yapın."

İnternet üzerinden dolandırılan bir başka kişinin haberini gazetecilere gösteren Tekin, dolandırıcılara dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler