HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Telefonla dolandırıcılık yapanlar Suriyeli çıktı

“Terör örgütüne yardım yataklık ettiğiniz anlaşıldı” diye korkutarak 10 bin TL isteyen çetenin Suriye uyruklu üyesi 2 kişi paraya almaya gittikleri parkta yakalandı.

Kadıköy’de kendilerini komiser olarak tanıttıkları Şenel A’yı (53) “Terör örgütüne yardım yataklık ettiğiniz anlaşıldı” diye korkutarak 10 bin TL isteyen çetenin Suriye uyruklu üyesi 2 kişi paraya almaya gittikleri parkta yakalandı. Zanlıların aynı yöntemlebir hafta önce başka bir kadından 55 bin TL aldığı ortaya çıktı.

Kadıköy’de oturan 53 yaşındaki Şenel A.'yı dün telefonla arayan kişiler, kendilerini polis olarak tanıttı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde komiser olduğunu söyleyen şüpheli, “Terör örgütüne yardım yataklık ettiğiniz anlaşıldı. Soruşturmanın tamamlanması ve sizin kurtulmanız için 10 bin TL vermelisiniz. İş bittikten sonra devlet size paranızı iade edecek” diyerek Şenel A’yı korkuttu. Şüpheliler, Şenel A’nın başkalarıyla irtibata geçememesi için telefonu kapatmamasını özellikle söyledi. Bunun üzerine bankaya giden Şenel A., söylenen 10 bin TL’yi çektikten sonra şüphelilerin yönlendirmesine göre parayı bırakacağı parka doğru gitti. Yoldan geçen Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Şenel A’nın telefonla konuşurken korkmuş olduğunu gösteren hareketlerinden şüphelendi. Kadıköy genelinde bu tip dolandırıcılıkların yoğun olduğunu bilen polis, Şenel A’ya yaklaşarak konuşmadan el hareketleriyle iletişim kurdu. Kimliklerini gösterip kendilerini polis olduğunu ispatlayan ekipler, kağıda yazdıkları notlarla Şenel A’yı yönlendirdi.

Telefonda konuşmaya devam eden Şenel A., polislerin söylediği şekilde hareket etmeye başladı. Polis, Şenel A’ya içinde para şeklinde kesilmiş kağıtların olduğu poşeti verdi. Şenel A da buluşma yeri olan Sahrayı Cedit Doğa Parkı’na gitti. Şenel A., içinde para süsü verilmiş kağıtların bulunduğu çantayı şüphelilerin söylediği çalılığın altına bırakıp ayrıldı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan sivil polisler, önce çantayı almaya geleni daha sonra da ona gözcülük eden kişiyi gözaltına aldı.

Kadıköy İlçe EmniyetMüdürlüğü’ne götürülen 18 yaşındaki Ali A. ve 24 yaşındaki Hüseyin A’nın Suriye uyruklu olduğu ortaya çıktı. Zanlıların telefonla dolandırıcılık şebekesinde tahsilatçı olduğu ve parayı almaya giden kişiler olduğu belirlendi.

Yapılan sorgulamada şüphelilerden Ali A’nın bir hafta önce Göztepe’de 79 yaşındaki Saime T’yi de aynı yöntemle dolandırıp 55 bin TL’sini aldığı belirlendi. Ali A., Saime T., tarafından da teşhis edildi.

Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler