HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Telefonlarınızı kapatın' mesajı hakkında açıklama geldi!

Gece yarısı gezegenin çok yüksek radyasyona maruz kalacağı iddialarına yönelik BTK'dan açıklama geldi.

'Telefonlarınızı kapatın' mesajı hakkında açıklama geldi!

Hızla yayılan mesaj vatandaşları tedirgin ederken BTK'dan yapılan açıklamada bu tür mesajlara itibar edilmemesi istendi. Konuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü de bir açıklamada bulundu.

WhatsApp'ta ve sosyal medyada paylaşılan 'telefonlarınızı kapatın' şeklindeki bir mesaj vatandaşları tedirgin etti. Mesajdaki bilgilerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) yapılan açıklamada bu tür mesajlara vatandaşların itibar etmemesi istendi.
Süper Ay'ın görünmesi nedeniyle WhatsApp'ta ve sosyal medyada "bu gece saat 00:30-03:30 saatleri arasında telefonlarınızı ve tabletlerinizi kapatın, vücudunuzdan uzak tutun" şeklinde mesajlar atılmaya başlandı.

Hızla yayılan mesaj vatandaşları tedirgin etti.

İŞTE O MESAJ:

"Acil bu gece 00:30 - 03:30 saatleri arasında telefon, hücresel cihaz, tablet vb. cihazları kapattığınızdan emin olun ve vücudunuzdan uzaklaştırın.

Singapur televizyonu haberi açıkladı. Lütfen ailenize ve arkadaşlarınıza söyleyin. Bu gece gezegenimiz için 12:30 ile 03:30 arası çok yüksek radyasyon olacaktır.

Kozmik ışınlar Dünya'ya yaklaşacaktır. Bu yüzden lütfen cep telefonunu kapat. Cihazı vücudunuza yakın bir yerde bırakmayın, bu ciddi hasara neden olabilir. Google, NASA, BBC News'ı kontrol edin. Bu mesajı sizin için önemli olan tüm insanlara gönderin."

Mesajda BBC ve NASA kaynak gösterilmesine rağmen, NASA'da ve BBC'de böyle bir bilgi bulunmuyor.

Dolayısıyla bu mesajın dikkate alınmaması gerekiyor.

BTK'DAN RADYASYON AÇIKLAMASI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK), bu gece gezegenin çok yüksek radyasyona maruz kalacağı yönündeki haberlere ilişkin, doğruluğu teyit edilmeyen ve kamuoyunu yanlış yönlendirme ihtimali bulunan bu tür mesajlara vatandaşların itibar etmemesi istendi.

BTK'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, sosyal medyada, Singapur televizyonuna atıfta bulunularak, acil başlığıyla yayınlanan ve bu gece gezegeninin çok yüksek radyasyona maruz kalacağı uyarısıyla cep telefonları ve tabletlerin kapatılması gerektiği yönünde mesajların yayıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Doğruluğu teyit edilmeyen ve kamuoyunu yanlış yönlendirme ihtimali bulunan bu tür mesajlara vatandaşlarımızın itibar etmemesi ve ihtiyatla yaklaşması gerektiği değerlendirilmektedir."

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YAPILAN O AÇIKLAMA!


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler