HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Telefonlu dolandırıcılar altınları ve sattırdakları evin parasını aldı

36 yaşındaki M.S., 16 yaşındaki A.S. ile birlikte telefonla aradıkları 62 yaşındaki Münire Y.’yi dolandırıp, evini dahi sattırıp parasını aldılar...

Telefonlu dolandırıcılar altınları ve sattırdakları evin parasını aldı

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde 36 yaşındaki M.S., 16 yaşındaki A.S. ile birlikte telefonla aradıkları 62 yaşındaki Münire Y.’ye kendilerini polis olarak tanıtarak altınlarını ve sattırdıkları evinin 60 bin liralık parasını aldı. Dolandırıcılığı kadının oğlunun fark etmesi üzerine polis ekiplerince yakalanan şüphelilerden M.S. tutulandı, kardeşi ise serbest bırakıldı.

Çorlu İlçesi Şeyhsinan Mahallesi’nde oturan Münire Y.’yi cep telefonundan arayan M.S., kendisini komiser olarak tanıtarak evindeki para ve altınları bir operasyonda kullanacaklarını söyledi. Korkan kadın bir süre sonra kapısına gelen A.S.’yi polis zannederek 3 altın bilezik ve 4 çeyrek altın verdi. Bununla yetinmeyen M.S. ve A.S. kardeşler bu kez Münire Y.’ye tüm bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek evini satmasını ve parasını da verdikleri banka hesabına yatırmalarını istedi. M.S. ve A.S. para ve altınların operasyondan sonra kendisine teslim edileceğini söyledi. Telaşa kapılan Münire Y., emlak komisyoncusuna gidip evini 60 bin liraya sattı. Parayı da polis zannettiği kişilerin banka hesabına havale ettirdi.

DOLANDIRICILIĞI OĞLU FARK ETTİ

Annesini ziyarete giden Kemal Y., evde ‘komiser Şahin’ ve hesap numarası yazan kağıdı görünce polis ekiplerine haber verdi. Bir süre sonra eve gelen kadın yaşadıklarını polis ekiplerine anlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında çevredeki işyerleri ve apartman kameraları incelemeye alındı. Eve altınları almak için gelen kişinin 16 yaşındaki A.S. olduğu belirlendi.

PARA BANKA HESABINDA ÇIKTI

Polis ekiplerince gözaltına alınan A.S. ve ağabeyi M.S.’nin üzerinden yaklaşık 3 bin lira para ve yaşlı kadından aldıkları altın bilezik ile çeyrak altınlar bulundu. Ayrıca banka hesaplarında da 60 bin lira para bulundu. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüphelilerden M.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, kardeşi A.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler