HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEM'de çatışma: 2 şehit

Hatay'da TEM Otoyolu'nun Adana-İskenderun bölümündeki Denizciler gişesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Saldırıda 2 polis memuru şehit oldu, 2 polis ve 2 vatandaş da yaralandı. Çatışmada polis memuru İbrahim Darıcı ve Halil Aksak şehit oldu. Polis memuru İhsan Başer ile Mehmet Zakif Kaynakçı, (70), Fatma Kaya (58) ve Eray Kaya adlı bebek yaralandı.

Alınan bilgiye göre saat 11.30 sıralarında Adana- İskenderun otoyolu Denizciler Beldesi turnikeleri İskenderun Bölge Trafik Şube Amirliği'ne bağlı ekipler rutin yol kontrolüne başladı. Bu sırada otoyola giren bir araçtan polislerine üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Araç kaçarken saldırıda trafik polisi İbrahim Darıcı ve Halil Aksak şehit oldu. 2 polis ve 2 vatandaş da yaralandı.

Silahlı şahıslar, turnikeden çıkarak İskenderun'a bağlı Bitişik köyü istikametine kaçtı. Köyün kırsal kesiminde bir korucuyu rehin alan gruba yönelik olarak polis ve jandarma takibi sürüyor.

Olay üzerine İskenderun polisi alarma geçti. Aracı takibe alan polislerle araç içindekiler arasında çatışma yaşandığı bildirildi. Saldırının terör amaçlı olduğunu sanılıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler