HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Temmuz'dan Şubat'a 277 şehit verildi

Türkiye'de 7 Haziran Genel Seçimleri'nden sonra 'çözüm sürecinin buzdolabına konulması' ile artış gösteren terör olaylarında Temmuz ayından 10 Şubat'a kadar güvenlik güçlerinden 277 kişi şehit düştü.

Temmuz'dan Şubat'a 277 şehit verildi

MYNET HABER - YAĞMUR YILMAZ

Çözüm sürecinin askıya alındığı 7 Haziran seçimi ile 1 Kasım seçimleri arasında ise 167 güvenlik gücü şehit olmuştu. 1 Kasım seçimlerinden sonra Doğu ve Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasakları ile yaşanan çatışmalar artarak devam etti. Terör örgütü PKK'nın şehir merkezlerine kazdığı hendekleri kapatmak için operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, teröristlerle çatışmaya devam ediyor.

İşte isim isim Temmuz ayından bugüne verdiğimiz şehitler:

*\Şehit isimleri verileri 'diye buyurdu' nickli Ekşisözlük yazarına aittir

**

Çözüm Süreci Dönemi (2013-2015)

28 Aralık 2012 tarihinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeler yaptıklarını açıklamıştır. Bu dönemde ilk defa Çözüm Süreci ifadesi kullanılmaya başlanmıştır.

Aylar süren görüşmeler sonucunda, 21 Mart 2013 tarihinde Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz mitinginde, halka PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mektubu okunmuştur. Abdullah Öcalan, PKK'ya silahlı güçlerinin yurtdışına çıkması çağrısında bulunmuştur. 23 Mart tarihinde ise PKK'nın silahlı kanadının lideri Murat Karayılan, Abdullah Öcalan'ın çağrısına uyacaklarını belirtmiş ve 21 Mart'tan itibaren PKK'nın ateşkes yaptığı duyurmuştur. Bu karardan itibaren bir kaç münferit olay dışında iki taraf da ateşkese uymuş ve Türkiye Ordusu ile PKK arasında silahlı bir çatışma yaşanmamıştır.

Kobani eylemleri sırasında polis ile PKK sempatizanları arasında pek çok şehirde çatışmalar yaşanmış ve ateşkesin sona ereceği kaygısı yaşanmıştır. Fakat, Abdullah Öcalan ve HDP başta olmak üzere Kürt kanadı ile hükümet yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonrasında tansiyon düşürülmüştür.

28 Şubat 2015 tarihinde AK Parti ile HDP arasında yapılmakta olan görüşmeler sonuç vermiş ve Abdullah Öcalan, PKK'ya silah bırakması için kongre çağrısı yapmıştır.

PKK'YA KARŞI YILLARA GÖRE VERİLEN ŞEHİT SAYISI


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler