HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terhisine 2 ay kala şehit oldu, yakınları gözyaşına boğuldu

PKK'lı teröristler tarafından Ağrı’daki Karabulak Jandarma Karakolu’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan askerlerden Medet Mat’ın Adıyaman’ın Kahta İlçesi’ndeki babasının evine ateş düştü.

Terhisine 2 ay kala şehit olan Medet Mat'ın babası Nusret Mat, "Ne mutlu ki oğlum vatanı için şehit oldu" dedi.

Ağrı Dağı eteklerindeki Karabulak Jandarma Karakolu'na PKK'lılar 2 ton patlayıcıyı yükledikleri traktörle saldırı düzenledi. Patlayıcının infilak ettiği saldırıda Jandarma Er Medet Mat ile silah arkadaşı şehit oldu, 31 asker ise yaralandı. Medet Mat'ın şehit olduğu haberi Adıyaman'ın Kahta İlçesi'ne bağlı İkizce Köyü'ndeki babasının evine ateş düşürdü. Öğle saatlerinde köye giden Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ile İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Gurbet Keskin, baba Nusret ile anne Nimet Mat’a oğullarının şehit olduğu haberini verdi. Acı haber ile gözyaşına boğulan 5'i erkek 8 çocuk sahibi Nusret ve Nimet Mat çiftini askeri yetkililer ve yakınları teselli etti. Önünde ambulans hazır bekletilen şehit evine Türk bayrağı asıldı.

Terhisine 2 ay kala şehit olan Medet Mat’ın sosyal paylaşım sitesindeki hesabından en son dün 'Biri vatan mı dedi hazırız Allah'ın izniyle' paylaşımını yaptığı görüldü.

Oğlunun şehit olduğu haberinin ardından metanetli durmaya çalışan baba Nusret Mat, "Ne mutlu oğlum vatan için şehit oldu. Karakola saldıranların Allah belalarını versin" dedi.Aileyi ziyaret eden Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise saldırıyı kınayarak, PKK'nın biran önce silah bırakmasını istedi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler