HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terör baskınından tarantula çıktı

Jandarma ekipleri, Sancaktepe'de bir eve düzenledikleri terör operasyonunda saklama kapları içinde beslenen ve oldukça tehlikeli olduğu ifade edilen 15 örümcekle karşılaştı. Operasyon sonrasında tutuklanan şüphelinin, anavatanı Avustralya ve Amazon ormanları olduğu belirtilen örümcekleri hangi amaçla beslediği araştırılıyor. Tarantulaların bir insanı sokması durumunda 30 dakika içerisinde öldürebilecek kadar etkili bir zehrinin olduğu belirtildi.

İstanbul'da terör operasyonu düzenlenen kişinin evinde ne amaçla beslendiği belirlenemeyen çeşitli türlerde 15 örümcek ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma ekipleri, sosyal medya platformlarında, terörü ve terör örgütlerini övücü paylaşımlarda bulunduğu belirlenen A.D'nin Sancaktepe'deki evine operasyon düzenledi.

SAKLAMA KAPLARINDAN TARANTULA ÇIKTI

A.D. gözaltına alınırken evin alt katında bulunan odada, saklama kablarının içerisinde çeşitli türlerde 15 örümcek ele geçirildi.

Anavatanı Avustralya ve Amazon Ormanları olduğu bilinen örümcek türleri (Tarantula, Parahybana, İrmina, Ormata, Trip, Manto) ile birlikte çok sayıda örümcek yumurtası ele geçirildi.

HAMAMBÖCEĞİ İLE BESLİYORMUŞ

A.D.'nin örümcekleri beslemek için hamamböceği, kurt ve ölü örümcek kullandığı ortaya çıktı.

TARANTULALAR DOĞA KORUMAYA TESLİM EDİLDİ

Yurda sokulmasının, satılmasının ve bulundurulmasının yasak olduğu tarantulalar, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Parklar Şefliğindeki görevlilere teslim edildi.

30 DAKİKADA ÖLDÜRÜYOR

Tarantulaların, bir insanı sokması halinde 30 dakika içerisinde öldürebilecek kadar etkili bir zehrinin olduğunu belirten yetkililer, İstanbul ilinde ilk defa bu tür canlıların ele geçirildiğini dile getirdi. A.D., sosyal medyada terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklandı. (DHA)


En Çok Aranan Haberler