HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon kapsamında Antalya'da gözaltına alınan 4 zanlı, adliyeye sevk edildi.

ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan hemşire U.U. ve öğretmenler H.E, Z.Ç. ve S.İ'nin poliste ifade vermeyi reddettiği öğrenildi. Zanlıların, operasyon kapsamında gözaltına alınan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek ile sürekli irtibat halinde olduğu öne sürüldü. Zanlılardan S.İ'nin polisteki 3 günlük sorgusu süresince açlık grevi yaptığı belirtildi.

Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Öte yandan KESK üyeleri de gözaltına alınan kamu görevlilerine destek olmak amacıyla bir süre adliye önünde bekledi. Sendika üyelerinin, mahkeme sürecinin tamamlanmasının ardından basın açıklaması yapacağı bildirildi. Çevik kuvvet ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda 3 gün önce terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 28 ilde başlatılan operasyonlar kapsamında Antalya'da 7 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 2'si İzmir'e, 1'i ise Ankara'ya gönderilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler