HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı gerçekleştiren teröristin silahı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında, canlı bombanın önce etrafa ateş açtığı ardından da kendisini patlattığı öğrenildi.

Teröristin saldırıda kullandığı sanılan kalaşnikofun fotoğrafı ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte birterörist, uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açtıktan sonra kendini patlattı. Saldırıda 28 kişi hayatını kaybederken, yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Olay yerine gelen İstanbul EmniyetMüdürü Mustafa Çalışkan Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulunuyor.

'4 arkadaşım hayatını kaybetti'

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlama sırasında olay yerinde bulunan bir otel çalışanı Hüseyin Tombul, 4 arkadaşının hayatını kaybettiğini belirtti.

Tombul, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla yolcu bekledikleri sırada patlamanın havalimanının geliş bölümü A Kapısı'nda meydana geldiğini söyledi. Patlamanın ardından önce B Kapısı'na daha sonra garaja sığındıklarını belirten Tombul, "B Kapısı'nda ikinci patlamaoldu. Yaralıları hastaneye getirdik. 4 arkadaşım hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı var." dedi.

Patlamanın ardından havalimanı çalışanlarının aileleri ve arkadaşları da hastaneye gelerek yakınları hakkında bilgi almaya çalışıyor.

ÇOK ŞİDDETLİ PATLAMA OLDU

Havalimanındaki bir görgü tanığı, “Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi” dedi.

ÇATIŞMA OTOPARKTA ÇIKTI

Yer hostesi Buket Karademir "Öncesinde çatışma otoparkta çıktı. Arkadaşlarımın hepsinin yerde sürüklendiğini gördüm." dedi. Patlama nedeniyle ayağı kırılan Karademir, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde taburcu edildikten sonra basın mensuplarının patlama hakkındaki sorularını yanıtladı. AtatürkHavalimanı'nın geliş bölümünün giriş kapısında çok büyük bir patlama olduğunu ifade eden Karademir, "X-Ray cihazının dışındaydık ama olay içeride oldu. Kontrolü geçtikten sonra patlama yaşandı. Öncesinde çatışma otoparkta çıktı. Arkadaşlarımın hepsinin yerde sürüklendiğini gördüm. Çok korkunç bir patlamaydı. Ayağım kırık, alçıya alındı." ifadelerini kullandı. Karademir, tekerlekli sandalyeyle yakınları tarafından hastaneden çıkarıldı.

2 BOMBA SESİ DUYDUM

Atatürk Havalimanı'nda görevli görgü tanığı Serdar Demirel, terör saldırısı sırasında iki patlama duyduğunu belirterek, "Her yer toz duman olmuştu, insanlar bağırıyordu." dedi. Yaralılarla birlikte ambulansla Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldiğini ifade eden Demirel, gazetecilere olay sırasında yaşadıklarını anlattı. Saldırı sonrasında yaralıları gördüğünü belirten Demirel, şöyle konuştu:
Kapıya doğru yönelip, onları çıkaracaktım. Bu sefer B Kapısı'nda bomba patladı, öbür tarafa kaçmaya başladım. Herkesi yerde gördüm. 5-10 kişinin nabzını ölçtüm, atmıyordu.Yürüyebilen yaralıları, yürüterek, yürüyemeyenleri ise sürükleyerek çıkardık. İki patlama sesi duydum. Bomba olduğunu fark ettim her yer toz duman olmuştu. İnsanlar bağırıyorlardı."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler