HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Toprak altında kalan 1 işçi ağır yaralandı

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde temeli atılan bir binanın pis su gideri bağlantısı yapılmak için yol üzerindeki asfalt, kepçe ile 4 metre kazıldı.

Toprak altında kalan 1 işçi ağır yaralandı

Özel bir firmaya ait çalışan 65 yaşındaki Şahin Temel bağlantıyı yapmak için 4 metrelik çukurda kırıcı aletle çalışırken üzerine toprak göçtü. Göçük altında kalan Temel güçlükle kurtarıldı, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Göçük olayı, Kazan'ın Atatürk Mahallesi, Hasan Tahsin Caddesi'nde bir inşaatın önünde bulunan asfalt üzerinde bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. İlçede bir kişiye ait 5 katlı planlanan ve temeli atılan bir binanın kanalizasyon bağlantısı yapılmaya çalışıldığı sırada göçük meydana geldi. Su borusunun patlaması üzerine çukur su ile dolunca çalışanlar ara verip suyu tahliye etti. Su bağlantısı kesilip su tahliye edildikten sonra kanalizasyon hattını delip bağlantı yapmak isteyen Şahin Temel, kepçe ile asfalt üzerinden 4 metre kazılan çukura inip, kırıcı aletle çalışmaya başladı.

Kanalizasyonun ana hattını delip ,bağlantı yapmak isteyen Temel'in üzerine çalıştığı alet, bir anda toprak altında kaldı. Temel, İtfaiye ve 112 Hızır Acil ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışması ardından göçük altından çıkarıldı. Temel'in ambulansa alındığı sırada 112 Acil Servis hemşiresi çamurlu çizmesinin çıkarılmasını istedi. Görevli polis, işçinin ayağında kırık olabileceğini belirterek çizmenin çıkarılmaması gerektiğini söyledi. Yaralı işçi bunun üzerine Temel çamurlu çizmesiyle ambulansa alınıp, önce Hamdi Eriş Kazan Devlet Hastanesi'ne, ardından Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildikten sonra Beyin Cerrahi Servisi'nde ameliyata alındı. Temel'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.

(DHA)

En Çok Aranan Haberler