HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tren öğrenci servisine çarptı

Kazada hayatını kaybeden 5 yaşındaki Melih Ateş hayatını kaybetti.

Tren öğrenci servisine çarptı

Konya'nın Akşehir ilçesinde bir öğrenci servisi, Kozaağaç Mahallesi'ndeki uyarıcı levha ve sinyalizasyon bulunan hemzemin geçitten geçmek istediği sırada Afyonkarahisar-Konya seferini yapan bir yük treniyle çarpıştı.

Kazada hayatını kaybeden 5 yaşındaki Melih Ateş hayatını kaybetti. Ateş, Alanyurt mezarlığında toprağa verildi. Sürücü Selman Dutar (34) ile 17 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrencilerden hayati tehlikesi devam eden Hakan Çetin (11), Ayşegül Yıldız (11) ve Hülya Yılmaz da (8) Konya'ya sevk edildi.

Sürücü Selman Dutar yapılan tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Hemzemin geçitte sık sık kaza meydana gelmesine rağmen, yetkililerin gerekli önlemi almadığını söyleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Vatandaşlar dört gün içerisinde aynı yerde iki kazanın meydana geldiğini vurgulayarak, bu tür kazaların tekrarlanmaması için bölgeye alt veya üstgeçit yapılmasını istedi.

TCDD Akşehir İstasyon Şefliği yetkilileri ise hemzemin geçitte ikaz lambaları ve uyarı levhalarının bulunduğunu belirterek, kazaların sürücülerin dikkatsizliğinden kaynaklandığını ifade etti.

Yetkililer, Akşehir-Çay arasındaki hatta onarım çalışmaları nedeniyle, kazanın meydana geldiği hemzemin geçitteki bariyerin çalışmadığını söyledi. Ancak konulan bir uyarı levhasıyla sürücülerin dikkatlerini çektiklerini söyledi. (Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler