HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSK’dan tüylerinizi diken diken edecek görüntüler

Jandarma Özel Harekat ile Polis Özel Harekat timleri, Van’da 10’uncu Komando Tugayı 3’üncü Tabur Komutanlığında müşterek olarak "Meskun Mahallerde Teröristle Mücadele Eğitimi" icra etti.

TSK’dan tüylerinizi diken diken edecek görüntüler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bünyesinde görev yapan Mehmetçiklerin eğitimine büyük önem veriyor.

TSK bünyesindeki çeşitli birlikler her türlü iklim ve coğrafi şartlarda verilecek görevi yerine getirmek için tatbikatlarla eğitim alıyor. Mehmetçikler, en olumsuz doğa ve coğrafi şartlarda düzenlenen tatbikatlarda bilgilerini tazelerken, her zaman her türlü göreve hazır olduklarını gösteriyor.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden TSK unsurlarının yurt genelinde yürüttüğü faaliyetler ve icra ettiği tatbikatları içeren haberleri paylaştı. Bölgedeki zorlu kış koşullarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren komandolar, tatbikatlarda performanslarıyla göz doldurdu.

1995-4 TERTİP ERBAŞ VE ERLER GÖREVE HAZIR

Buna göre, Manisa’da bulunan 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı 1995-4 tertip erbaş ve erleri tarafından, 19-21 Ocak 2016 tarihleri arasında arazi tatbikatı icra edildi. Eğitimlerini tamamlayan teröristlerin korkulu rüyası komandoların özellikle Doğu ve Güneydoğu illerine sevk edilmesi bekleniyor.

ŞEMDİNLİ’NİN KARLI DAĞLARINDA TERÖR OPERASYONU

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı tarafından, 21 Ocak 2016 tarihinde "Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Tomuşoğlu Operasyonu" düzenlendi.

Operasyon kapsamında bölgedeki karlı dağlarda teröristlerin geçiş güzergahı olarak kullanması muhtemel bölgeler tek tek kontrol edildi. Operasyona Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nda el bombasının patlaması sonucu şehit olan Komando Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş 25 yaşındaki Fatih Tomuşoğlu’nun adı verildi.

BİNGÖL’DE MESKUN MAHALDE TERÖR TATBİKATI

Bingöl’deki 49’uncu Komando Tugay Komutanlığı birlikleri tarafından, 25-29 Ocak 2016 tarihleri arasında, "Meskun Mahallerde Teröristle Mücadele Eğitimi" yürütüldü. Operasyona katılan komandolar, terörle mücadelenin aralıksız sürdüğü bölgede dosta güven, düşmana korku verdi.

JÖH VE PÖH’TEN TERÖR TATBİKATI

Jandarma Özel Harekat (JÖH) ile Polis Özel Harekat (PÖH) timleri tarafından, 01 Şubat 2016 tarihinde Van’ın Erciş ilçesindeki 10’uncu Komando Tugayı 3’üncü Tabur Komutanlığı’nda müşterek olarak "Meskun Mahallerde Teröristle Mücadele Eğitimi" icra edildi.


En Çok Aranan Haberler