HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüfekle yaklaşanlara polis ateş açtı: 1 ölü, 1 yaralı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde uygulama noktası oluşturan polis, motosikletle kendilerine yaklaşan ve 'Dur' ihtarına uymadığı iddia edilen silahlı kişilere ateş açtı.

Tüfekle yaklaşanlara polis ateş açtı: 1 ölü, 1 yaralı

TARSUS(Mersin), (DHA) - Olayda 28 yaşındaki Murat Özdemir ölürken, 23 yaşındaki Mehmet Çopur yaralandı.

PKK yandaşları, dün saat 22.00 sıralarında Tarsus İlçesi'nin Fahrettin Paşa, Gaziler, Barbaros ve Şahin Mahallelerinde korsan gösteriler düzenledi. Polis, gösterilerin düzenlendiği mahallere giden yollarda uygulama noktası oluşturarak geçişlere izin vermedi. Gösteriler devam ederken iddiaya göre 155 polis imdat telefonuna "Motosikletli 2 kişi ellerinde av tüfeğiyle ateş açıyor" şeklinde ihbar geldi. İhbar üzerine tüm polisler silahlı kişiler hakkında bilgilendirildi.

Bu sırada Kavaklı Mahallesi'ndeki uygulama noktasına üzerinde 2 kişinin bulunduğu bir motosiklet yaklaştı. İddiaya göre arkada oturan kişinin elinde av tüfeği olduğunu fark eden ekipler 'Dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayan motosikletteki kişilerin kendilerine saldırı düzenleyeceğini düşünen polis, durdurmak için ateş açtı. Açılan ateş sonucunda Murat Özdemir olay yerinde hayatını kaybederken, Mehmet Çopur yaralandı. Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürülen Çopur'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Murat Özdemir'in cenazesi ise Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olay yerinde yapılan incelemede av tüfeğine el konulurken, Özdemir ve Çopur'un silahı ateşleyip ateşlemediğinin tespiti için el svaplarının alındığı kaydedildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler