HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli Elazığ Karayolu'nda askeri aracın geçişi sırasında patlama

Tunceli - Elazığ karayolunun Kanoğlu Mevkii'nde bu sabah askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi.

Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıda, zırhlı askeri araç ve özel bir araçta hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Tunceli-Elazığ karayolunun 18. kilometresinde bulunan Kanoğlu köyü mevkiinde PKK'lılar tarafından yola döşenen bomba, zırhlı askeri aracın geçişi esnasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, askeri araç ile o esnada yoldan geçen özel bir araçta hasar meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle karayolunda büyük bir çukur oluşurken, güvenlik güçleri bölgede ikinci bomba bulunma olasılığı nedeniyle çalışma başlattı.

Yolcu otobüsünü ateşe verdiler

Vav'ın Erciş İlçesi Ekiciler Mahallesi yakınlarında, Erzurum'dan Van'a gelen bir yolcu otobüsünü durduran PKK'lı teröristler, yolcular indirildikten sonra aracı yaktı.

Olay, dün saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Erzurum'dan Van'a gelen bir yolcu otobüsünün yolu, Patnos- Erciş karayolu üzerinde Ekiciler Mahallesi yakınlarında bir grup terörist tarafından kesildi. Yolcuları indiren sonra bir süre bölücü örgütün propogandasını yapan PKK'lı teröristler daha sonra otobüsü ateşe vererek yaktı.

Saldırıda can kaybı ve yaralanma olmazken, yolcuların kendi imkanlarıyla yakındaki yerleşim alanlarına gittikleri belirtildi. Olayın ardından bölgeye giden güvenlik güçleri, kaçan teröristleri yakalamak için operasyon başlattı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler