HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli'de emniyete silahlı ve roketatarlı saldırı: 1 şehit

Tunceli’nin Nazimiye İlçesi’nde PKK’lı kalabalık bir grup İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi

Tunceli'de emniyete silahlı ve roketatarlı saldırı: 1 şehit

Polisler terör saldırısına anında karşılık verdi. Saldırıda 3 polis yaralandı, 2 PKK'lı öldürüldü. Ağır yaralanan polislerden biri kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Tunceli’nin Nazimiye İlçesi’ne sızan bir grup PKK’lı bugün saat 18.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Polislerin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bilgi alınamadı. Nazimiye İlçesi’nin giriş ve çıkışlara kapatılırken, ilçeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan ilçeye Kobra helikopterler de gönderildi.

2 PKK’LI ÖLÜ, 3 POLİS YARALI

Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’ne sızan ve Emniyet Müdürlüğü’ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 PKK’lı ölü ele geçirilirken, 3 polis de yaralandı.

Nazımiye’ye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri de indirildi. Kobra helikopterler de PKK’lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı. Giriş ve çıkışlara kapatılan ve çatışmaların sürdüğü Nazımiye’de halk evlerine çekildi.

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Tunceli’nin Nazimiye İlçesi’ne iki koldan sızan PKK’lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kaymakamlık lojmanlarına eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlululu silahlarla düzenlediği saldırıda kaymakam koruması polis şehit oldu. Bir süre PKK’lılarla tek başına çatışan polis memuru, ağır yaralandı. Helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Özel Harekat polis memuru burada yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı diğer 2 polisin ise durumlarının iyi olduğu belirtildi.

PKK’lıların roketatarla saldırdığı Emniyet Müdürlüğü’nün üst katında bulunan lojmanda çıkan yangın ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. 2 PKK’lının öldürüldüğü çatışmanın ardından diğer PKK’lıların kaçtığı ve kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyonların sürdüğü belirtildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler