HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türbansız veli toplantıdan çıkartıldı mı?

Adana Valiliği, bir velinin türbanlı olmadığı gerekçesiyle toplantıdan çıkarıldığı yolundaki haberin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

ADANA (İHA) - Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez Seyhan ilçesi Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu'nda bir velinin türban takmadığı için veli toplantısında, din öğretmeni olan sınıf öğretmeni tarafından “Herkes türbanlı, herkes örtülü, sen niye değilsin? diyerek, sınıftan çıkarılmak istendiği, velinin sınıftan çıkmamakta direndiği ve bir süre sonrada sınıftan çıkarıldığı, durumun okul müdürüne intikal ettiği şeklindeki iddia edilen konunun araştırıldığı belirtildi.

Yapılan araştırma sonucunda Lütfiye Kısacık İlkokulunda/Ortaokulunda son bir ay içinde veli toplantısı yapılmadığı, dolayısıyla yapılmayan bir toplantıya katılım iddiasının da doğru olmadığı ifade edilerek, şunlara yer verildi:

"Öğretmenlerin birebir yapmış oldukları veli görüşmelerinde de öğretmenler ve öğrenci velileri arasında “Herkes türbanlı, herkes örtülü, sen niye değilsin?” şeklinde bir diyalogun yaşanmadığı,

Okul müdürlüğüne, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerine bugüne kadar iddia konusunda intikal eden herhangi bir şikayetin de bulunmadığı,

Okulda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin iddia edildiği gibi “sınıf öğretmenliği” sorumluluğunun da bulunmadığı, veli toplantısı da yapmadığı anlaşılmıştır.

Sonuç olarak; şu ana kadar yapılan araştırma sonucunda iddiayı doğrulayan somut hiçbir bilgi ve bulgu elde edilememiştir. Şayet iddia edilen ve hiçbir şekilde tasvip edilmesi mümkün bulunmayan ayrımcı bir muameleye maruz kaldığını savunan bir veli var ise Valiliğimize müracaat etmesi halinde elde edilecek bilgiler ışığında konu yeniden titizlikle incelettirilebilecektir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler