HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk askerine sınır ötesinden taşlı saldırı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde faaliyet yürütün Barış anneleri İnsiyatifi üyesi kalabalık bir grup kadın, Suriye sınırına yürüyerek basın açıklaması yaptı.

Eylem nedeniyle önlem alan güvenlik güçlerine sınırın diğer tarafından toplanan ve taş atan grup, tazyikli su ve gaz bombaları dağıtıldı.
Nusaybin İlçesi'nde Barış Anneleri İnsiyatifi, 2 gün önce sınır bölgesinde çıkan olaylarda askerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilen 8 yaşındaki Beşir Ramazan Arif'in vurulduğu sınır bölgesine yürüdü. Hacılar Mezarlığı güzergahından Rojava Sınırı'na yürüyen grup burada bir süre slogan atarak alkışlarla tempo tuttu.

Barış Annesi Emine Adıgüzel'den sonra konuşan Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, Nusaybin'in 6 gündür Kobani direnişi için ayakta olduğunu belirterek, "Zafer Kobani'nin olana dek meydanları boş bırakmayacağız. Kobani neyse Nusaybin odur. Türk Devleti, DAİŞ'e karşı şehit düşürdüğü evladımız Beşir'den utansın. Beşir'in elinde silah mı vardı ki Türk Askeri halkımıza silahlarla saldırdı" dedi.

Sınırda yapılan açıklamanın ardından grup dağılırken, Suriye'nin Kamışlı kentinin sınır kesiminde toplanan bir grup, Türk Askeri ve tanklara taş atmaya başladı. Bunun üzerine güvenlik güçleri de zırhlı araçlardan sınırın diğer tarafında bulunan gruba, tazyikli su ve gaz bombalarla müdahalede bulundu. Kısa süreli yaşanan arbeden sonra sınırın diğer tarafındaki grup, Kamışlı kenti ara sokaklarına kaçmasıyla gerginlik de sona erdi.

NUSAYBİN'DE 2 OKUL EĞİTİME BAŞLAYAMAYACAK

Öte yandan ilçede yakılarak hasar gören okullardan 26'sı onarılarak yarınki eğitim ve öğretim için hazır hale getirildi. ancak, Emire Gözü Anadolu Lisesi ile Atatürk Ticaret ve Meslek Lisesi'nde büyük tahribat nedeniyle tadilat çalışması tamamlanmadığı için normal eğitime başlanamayacak. Her iki okulda, hafta içerisinde yapılacak tadilata bağlı olarak ne zaman eğitime başlanacağı netleşecek. Hafta içinde ilçede meydana gelen olaylarda, 28 okul, 1 özel dershane, 1 özel öğrenci yurdu, 3 banka şubesi, 1 PTT şubesi ve 5 araç hasar görmüştü. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler