HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye gündemini sarsan Ece Çelik olayında muamma

Adana'da üniversite öğrencisi Ece Çelik'e kamyonetle çarptığı iddia edilen ve gözaltına alınıp, dün itibariyle serbest bırakılan İbrahim Deveci, daha sonra yeniden gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemede suçlamaları kabul etmeyen Deveci'ye ev hapsi cezası verilirken, serbest kalmasının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Deveci, Ece'nin sevgilisi olmadığını iddia etmiş ve 'nasıl yaralandı bilmiyorum' ifadesiyle kendini savunmuştu.

Olay, 31 Temmuz'da gecesi meydana geldi. Çukurova Üniversitesi İç Dekorasyon Bölümü öğrencisi Ece Çelik, erkek arkadaşı İbrahim Deveci ile eski erkek arkadaşı Hüseyin A. nedeni ile tartıştı. Genç kız, kendisini kamyoneti ile dolaştıran ve sevgilisi olduğu iddia edilen İbrahim Deveci'ye eve gitmek istediğini söyledi. Evin girişine kadar götürdüğü Ece’yi indirmeyen İbrahim Deveci ile Ece Çelik'in telefonla mesaj atıp çağırdığı arkadaşları arasında tartışma yaşandı.

İddiaya göre; olayın yaşandığı yere genç kızın eski sevgilisinin de gelmesine sinirlenen İbrahim Deveci, iddiaya göre araçtan indirdiği Ece Çelik ve arkadaşlarının üzerine kamyonetini sürdü. Sevgilisi Ece Çelik'i ezip, Hüseyin A.'ya da çarpan İbrahim Deveci, olay yerinden kaçtı. Ağır yaralı olarak Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Ece Çelik, bir gözünü kaybederken, bitkisel hayata girdi, Hüseyin A. ise kazayı hafif atlattı. Şikayet üzerine gözaltına alınan İbrahim Deveci, yaralılara kasıtlı çarpmadığını iddia etti.

Ece Çelik'e kamyonet çarptığı iddia edilen İbrahim Deveci

İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Çelik'i komaya sokmakla suçlanan Deveci, evli ve iki çocuk babası olduğunu, Ece Çelik'in sevgilisi değil yakın bir arkadaşı olduğunu savunarak, 'Ece, olay günü akşama doğru beni arayarak konuşmak istediğini, zor durumda olduğunu söyledi. Ben de adresini aldıktan sonra kendisini alıp bir yere gittik. Burada bana Hakan Ç.'den hamile kaldığını ve onun haberi olmadan çocuğu aldırdığını, bu nedenle kendisini ölümle tehdit ettiği için çok korktuğunu söyledi. Geceye kadar benimle kaldı. Bu sırada kız arkadaşı bana SMS atıp Ece Çelik'i çok merak ettiklerini, nerede olduğunu bilip bilmediğimi sordu. Ben de yanımda olduğunu söyleyince 'senin yanında kalsın orada güvenli olur' dedi' diye konuştu. 'Ben kimseye çarpmadım' Deveci, gece Ece Çelik'in eve gitmek istediğini, aracıyla onu evine götürdüğü sırada arabasının arkasına başka bir araç geldiğini ve Hakan Ç. ile birlikte iki arkadaşının araçtan inerek Ece'yi zorla indirmeye çalıştığını anlatarak şunları kaydetti: 'Ece gitmek istemedi ancak zorla indirdiler. Bu arada Hüseyin A. da benim başıma silah dayadı. Ben de korkup hızla kaçtım. Ama bu sırada Ece 'gitme bana yardım et bunlar beni öldürür' diye bağırdı. Ben de bunun için geri döndüm. Ece'yi tekrar araca aldım ama geri indirip beni de öldürmek istediler. Ben de can havliyle kaçtım. Kaçarken de ben kimseye çarpmadım.' 'Ece nasıl bu hale geldi bilmiyorum' Deveci, kendi canını kurtarma derdine düştüğünü anlatarak, 'Daha sonra öğrendim ki Ece hastanelik olmuş, hatta komaya girmiş. Ben onun nasıl komalık olduğunu bilmiyorum. Bu duruma çok üzüldüm. Ece'yi araba ile ezdiğimi hatta 3 kez üzerinden gittiğimi söylemişler hepsi yalan. Ben bununla ilgili 5 gün sonra gidip ifade verdim serbest kaldım. Benim şahidim Ece ama o da komada olduğu için konuşamıyor. Ben onun iyileşmesi için dua ediyorum. O iyileşse bütün gerçekler ortaya çıkacak. Ben iyilik yaptım kötülük buldum. İyilikten maraz doğar derlerdi doğruymuş' dedi.

ÖNCE BIRAKILDI ARDINDAN EV HAPSİ VERİLDİ

İbrahim Deveci ifadesinde de “Ece beni aradı, arkadaşlarıyla tartıştığını söyledi. Ben evin önüne gittim. Orada bir tartışma yaşandı. Bende aracımla hızla uzaklaştım. Kimseye çarptığımdan haberim yok” dedi. Şahıs, daha sonra Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla bırakıldı. Kısa bir süre sonra yeniden gözaltına alınan Deveci, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edidi. Deveci’ye ev hapsi cezası verildi. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen Deveci’nin aldığı ceza doğrultusunda evinden ayrılamayacağı belirtildi.

Bu arada İbrahim Deveci'nin genç kıza ve eski erkek arkadaşına kamyonetle çarpması da bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, araçtan birinin indiği görülüyor. Kamyonet daha sonra dönüş aldıktan sonra hızla yolda duranların üzerine hareket ediyor. Bu sırada araç bir kişinin üzerinden geçiyor.

Hastanede yaşam savaşı veren Ece Çelik'in daha önce özel bir kanalda düzenlenen 2 televizyon programına katıldığı, bunlardan yemek yarışmasında 25 bin liralık ödül kazandığı ortaya çıktı. Çelik'in yarışmadan sonra kendine ev tutup ailesinden ayrı yaşamaya başladığı, kalan parasıyla da geçimini sağladığı belirtildi. (Ajanslar)


En Çok Aranan Haberler