HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uçakta korkutan eşek şakası

THY'nin Kahramanmaraş-İstanbul seferini yapan uçağında kendini bilmez bir kişinin yaptığı tatsız şaka, yüzden fazla insanı mağdur etti.

Uçakta korkutan eşek şakası
Olay şöyle gelişti: Uçağın tuvaletini kullanan bir yolcu aynaya mavi renkli bir kalemle "bom" yazıldığını görünce kabin ekibine haber verdi. Hostesler tuvaleti kontrol edip uçağın kaptan pilotunu bilgilendirdi. Tuvaletteki yazıyı gören pilot da yolcuların güvenliğini düşünerek durumu Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki kuleye bildirdi ve "acil" iniş istedi.
Pilotun acil iniş çağrısı üzerine Esenboğa Havalimanı'ndaki güvenlik önlemleri olası bir bombaya karşı en üst seviyeye çıkartıldı. Havalimanı'na patlayıcı madde dedektör köpekleri ile bomba imha uzmanları sevk edildi. İçinde 120 yolcu bulunan uçak piste indikten sonra aprona çekildi.
**4 SAAT RÖTAR**
Bomba imha uzmanları dedektör köpekler eşliğinde uçakta bomba aradı. Yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonunda uçakta herhangi bir patlayıcı maddenin olmadığı tespit edildi. Bu arada Çubuk Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili bilgilendirildi. Savcılık, pilot ve kabin ekibinin ifadelerini aldıktan sonra yolcuların daha fazla mağdur olmaması için uçağın seferine devam etmesi talimatını verdi. Uçak yaklaşık 4 saat rötarla İstanbul'a inebildi.
**BOMMM YAZI ÖRNEĞİ ALINMADI**
Çubuk Cumhuriyet Savcılığı, yolcuların saatlerce havalimanında bekletilmemesi için hepsinden tek tek yazı örneği alınmasına gerek görmedi. Aksi halde polis 120 yolcunun yazı örneğini alıp incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderecekti. Bu yöntemle tuvalete yazı yazan kişi belirlenebilecekti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler