HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uçakta taciz iddiasına tutuklama

Frankfurt - Antalya seferi yapan uçaktaki yolculardan Azerbaycan uyruklu 24 yaşındaki Orkhan M., yanındaki koltuktaki kız çocuğu 14 yaşındaki M.D.'yi taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Uçakta taciz iddiasına tutuklama

Olay 23 Ekim günü Almanya'nın Frankfurt kentinden saat 14.20'de kalkış yapan tarifeli uçakta meydana geldi. Antalya'da yaşayan anneannesini ziyaret için tek başına yola çıkan M.D., oturduğu koltuktan kalkıp kuyruk kısmındaki erkek kabin görevlisinin yanına gitti. M.D., kabin görevlisine, yanındaki 13D numaralı koltukta oturan kişinin kendisini eliyle taciz edip dudaklarından öptüğünü iddia etti.

PİLOT HAVADA İHBAR ETTİ

Bunun üzerine kabin görevlisi, Azerbaycanlı yolcu Orkhan M.'ye iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Orkhan M., taciz iddiasını kabul etmedi. Uçaktaki taciz iddiası pilota da bildirildi. Pilot uçak havadayken Antalya ile temasa geçip ihbarda bulundu. İhbar üzerine polis, Antalya Havalimanı'na iner inmez Orkhan M.'yi uçakta gözaltına aldı.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Havalimanında annesi tarafından karşılanan M.D. ise polise şikayette bulundu. Annesi ve babasıyla Almanya'da yaşadığını söyleyen M.D., "Anneannem rahatsızlanınca annem Antalya'ya gitmişti. Bir süre sonra ben de anneannemi ziyaret için yola çıktım. Beni Antalya'da karşılaması için annemle sözleşmiştik. Uçakta gelirken yanımda oturan kişi kolumu, karnımı elledi. Dudağımdan öptü. Bunun üzerine durumu kabin görevlisine anlattım" dedi.

OMZUMA YATTI

Antalya Havalimanı Adli Hizmetler Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Orkhan M., suçsuz olduğunu söyledi. Bakü'de ikamet ettiğini, bir üniversiteye kayıt için Almanya'ya gittiğini anlatan Orkhan M., Antalya'da da evleri olduğunu söyledi. Bu nedenle Almanya dönüşü tatil yapmak için Antalya'ya gitmeye karar verdiğini söyleyen Orkhan M., "Uçakta yanımdaki koltukta oturan küçük kızla aramda 10 yaş fark var. Ben kendisini taciz etmedim, biraz sohbet ettim. Bana uyumak istediğini söyledi. Ben de kendisine 'Omzuma yatabilirsin' dedim. Başını omzuma yasladı. Ben de omzuna elimi attım. 5-10 dakika yattı, sonra kalkıp arka tarafa gitti. Ben sarkıntılık etmedim" diye konuştu.

Orkhan M., sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Olayın ardından Orkhan M.'nin Antalya'ya gelen ailesi avukatları aracılığıyla tutukluluğa itirazda bulundu, ancak itiraz reddedildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler