HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ücret eylemi yapan demir çelik işçilerine polisten sert müdahale

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle geçen aydan beri aralıklarla eylem yapan işçiler yürüyüş yapmak isteyince, polis engeliyle karşılaştı

Ücret eylemi yapan demir çelik işçilerine polisten sert müdahale

SİDEMİR'de çalışan ve yaklaşık 4 aydır ücretlerinin ödenmediğini öne sürerek günlerdir eylem yapan işçiler, bugün bir kez daha toplandı. Kent meydanında bir araya gelen yaklaşık 100 işçiye aileleri de destek verdi. Geçen ay yoğunlaştırdıkları eylemlerine fabrikaya kayyım atanmasından dolayı bir süre ara veren işçiler, bir gelişme yaşanmaması üzerine tekrar eylem yapmak istedi. Meydanda toplanan ve ücretlerini alamadıkları için mağdur olduklarını belirten işçiler İnönü Bulvarı üzerine yürümek isteyince, polis ekriplerinin müdahelesi ile karşılaştı.

COP VE BİBER GAZI

Yürüyüşe izin vermeyen polis ekipleri grupa cop, biber ve portakal gazı ile müdahale etti. Yönlerini değiştiren işçiler bu kez Valilik binasına yürümük istedi. Polis buna da izin vermeyerek bir kez daha müdahale etti. Ardından Atadtrürk Caddesi üzerinde yürümek isteyen ekip bir kaz daha polis engellemesi ile karşılaştı. İşçilerin eylemi üzerine çok sayıda polis kent meydanında görev aldı. Polisin gazlı müdahalesinden etkilenenler zor anlar yaşadı. Polise direnen işçilerden 8'i gözaltına alındı. Meydanda toplanan işçiler Sivas Valisi Alim Burut ile görüşmek istediklerini belirterek bekleyişe geçti. Grubun etrafı polis ekiplerince sarıldı. Polis ekiplerinin aracılığı ile bir temsilcinin Valilik binasına görüşme için gitmesine izin verildi. Bazı işçiler ise kent meydanı yakınındaki 5 katlı bir binanın çatısına çıkarak protesto eylemi başlattı.

SENDİKA ÇATISINDA 1.5 SAAT EYLEM YAPTILAR

Saat 16.00'da Çelik-İş Sendikası'nın da bulunduğu binanın çatısına çıkıp eylem yapan 8 işçi, 'Vali buraya' sloganı attı. Aşağıda bekleyen yaklaşık 100 kişilik işçi grubu ise alkışlarla çatıdaki arkadaşlarına destek verdi. Vali'nin gelmeyişine ve arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren işçiler zaman zaman aşağı sarkarak atlamak istedi. Ancak işçilerin intihar girişimi çatıdaki diğer arkadaşları tarafından önlendi.

1.5 saat sonra saat 17.30 sıralarında işçiler aşağı inerek arkadaşları ile birlikte Kent Meydanı'nda açıklama yaptı. İşçiler adına konuşan Çeliş-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Yılmaz Çetin, bazı arkadaşlarına çıkış verildiğini ifade ederek, "Biz bundan sonrada mücadelemizi devam ettireceğiz. Yarın da aynı eyleme devam edeceğiz. O fabrikanın kapanmasında emeği geçen herkesi kınıyorum. Özellikle de iktidar partisinin 4 tane milletvekilini, belediye başkanını ve valiyi kınıyorum. Bundan sonra yaşanacak olayların sorumlusu sendikamız değildir, bunun sorumlusu buradaki yetkililerdir. Burada bize duyarsız kalanlardır. 650 işçiyi işsiz bırakanlardır. İnşallan birileri sesimizi duyar. Mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Çetin, Vali ile ilgili görüşme taleplerinin sorulması üzerine, "Emniyet amirimiz sayın valimize ulaştı. Ama gelmedi. Neden gelmedi ben anlamıyorum. Yani mülki amir değil de sadece binanın amiri mi o? Ben onu anlamış değilim. Bugün yaşananları ben Sivas halkının vicdanına bırakıyorum. 5 aydır alamadığım maaştan bana sadece 400 lira veriyorlar. Şimdi arkadaşlar da meslek hastalıkları başladı. Arkadaşların vücutlarında yaralar çıkmaya başladı. Biz demir çelikte çalışmak istiyoruz. Fakat bu şartlarda çalışmak istemiyoruz. Oranın şartları düzelecek biz ondan sonra oraya dönüp çalışacağız. Ve devlet bize sahip çıkmak mecburiyetindedir" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler