HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversite kampüsü karıştı: 15 yaralı

Cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Kocaeli Üniversitesi'nde bir grup öğrencinin gerçekleştirdiği protesto sırasında üniversitenin Umuttepe Kampüsü karıştı.

Çıkan olaylarda 8'i özel güvenlik görevlisi olmak üzere yaklaşık 15 kişi yaralandı. Olaylar Çevik Kuvvet'ten destek alınmasıyla sona erdi.
Alınan bilgiye göre bugün öğlen saatlerinde Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü içinde bir grup öğrenci, cezaevlerindeki açlık grevine dikkat çekmek amacıyla slogan ve pankartlarla rektörlük binasına yürümük istedi. Özel güvenlik görevlileri barikat kurarak öğrencilerin geçişini engellemek istedi. Ancak öğrenciler ısrarla yürümek isteyince aralarında çatışma sıktı. Biber gazı ve copların da kullanıldığı olaylar sırasında 8'i güvenlik görevlisi olmak üzere 15 kişi yaralandı. Yaralıların durumunun ağır olmadığı belirtildi.
Özel güvenlik görevlilerinin yetersiz kalması üzerine olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet ekipi de sevkedildi. Polis olaylara karışan bazı öğrencileri gözaltına aldı. Olaylar polisin kampüse girmesiyle yatıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler