HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversite öğrencisinin acı sonu!

Ssmsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu öğrencisi 23 yaşındaki Ahmet Üstünel, basketbol oynarken kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.

Üniversite öğrencisinin acı sonu!

Üstünel'in bir yıl önce kalp ameliyatı olduğu ve öğretmenleri tarafından uygulamalı derslere alınmadığı belirtildi.

OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu antrenörlük bölümü 3'üncü Sınıf öğrencisi 2.02 metre boyundaki Ahmet Üstünel, dün akşam ders çıkışından sonra arkadaşlarıyla birlikte okulun salonuna basketbol oynamaya gitti. Bir süre arkadaşlarıyla basketbol oynayan Üstünel, aniden yere düşerek yığılıp kaldı. Ne olduğunu anlamayan arkadaşları hemen Üstünel'in yanına gelerek kendisine müdahalede bulundu. Durumu daha da kötüleşen Ahmet Üstünel'i, arkadaşları ambulansla OMÜ Tıp Fakültesi acil bölümüne kaldırdı. Doktorlar 70 dakika boyunca kalp masajı yaptıkları genci kurtaramadı.

Hayatını kaybeden genç öğrencinin arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Ahmet Üstünel'in bir yıl önce kontrol amaçlı İstanbul'da bir doktora gittiği, yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda kalp damarlarında sorun olduğu tespit edilip, kalp kapakçığı ile aort damarının değiştiği belirtildi. Öğretmenleri rahatsızlığını bildiği için Ahmet Üstünel'i uygulamalı derslere almadığı ifade edildi.

Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Osman İmamoğlu, "Öğrencimiz ders dışında arkadaşlarıyla birlikte basketbol oynarken birden fenalaşarak yere yığılmış. 1 yıl önce kalp ameliyatı olmuştu. Biz okul idaresi olarak bu durumunu biliyorduk. O nedenle kendisini uygulumalı derslere almıyorduk. Öğretmenleri de yardımcı oluyordu. Ancak arkadaşları basketbol oynarken o da aralarına girmiş" dedi.

Ahmet Üstünel'in 15 yıl öncede annesi Asiye Üstünel'in beyin kanamasından hayatını kaybettiği belirtildi. Ailesinin bugün İstanbul'dan gelerek cenazeyi alacakları ve bu akşam uçağı ile İstanbul'a götürecekleri dile getirildi. Üstünel, yarın öğle namazında Çengelköy Yıldırım Beyazıt Camisi'nde yapılacak törenin ardından Başıbüyük camisinde toprağa verilecek.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler