HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversiteli Dilek, bu karara çok sevindi

26 yaşındaki Dilek Özçelik, kanser ilaçlarının ücretsiz olarak verilecek olmasına çok sevindiğini ifade etti ve kanserden çok ilaç bulabilmek için mücadele verdiklerini söyledi.

Üniversiteli Dilek, bu karara çok sevindi

Kanser ilaçlarının temini için yardım istediği dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın cebine koyduğu parayı, "Ben dilenci değilim" diyerek iade eden lenf kanseri hastası üniversiteli 26 yaşındaki Dilek Özçelik, kanser ilaçlarının ücretsiz olarak verilecek olmasına çok sevindiğini söyledi. Hastaların kanserden çok, ilaç bulabilmek için mücadele verdiğini ifade eden Özçelik, "Çok sevindim" dedi.

Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013 günü dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın iki günlük Trakya gezisi kapsamında geldiği Edirne’de kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti. Bakan Bayraktar’ın cebine koyduğu parayı "Ben dilenci değilim" diyerek geri çeviren Özçelik, Türkiye’de gündem olduktan bir süre sonra bir çok kanser ilacı alım listesine girmişti. Lenf kanseri hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyen ve 5 yıldır kanserle mücadele eden Dilek Özçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kanser ilaçlarının ücretsiz olmasına ilişkin yaptığı açıklamaya çok sevindiğini söyledi.

’İNANILMAZ MUTLU OLDUM’

Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde ailesiyle birlikte yaşayıp tedavisini sürdürdüğünü anlatan Özçelik, hastaların kanser ilaçlarına ücretsiz ulaşabilecek olmasının kendisini inanılmaz mutlu ettiğini söyledi. Kanserden çok hastaların ilaca ulaşmakta zorluk çektiğine dikkat çeken Özçelik, "Kanser ilaçlarının ücretsiz olacağını duyduğumda inanılmaz mutlu oldum. İki kez ilik nakli oldum, ilkinde başarısız olunca, üzerimde bir ilaç denendi. Bu ilacı da Amerika’dan getirtmiştik, benimle aynı kanser türünü ve aynı tedaviyi gören bir hasta vardı. Ben bu ilacı, belli başlı kişileri arayarak 2 günde ulaştım. Doktorumuz şanslı olduğumu söyledi çünkü aynı ilaca 4 ayda zor ulaştığını söylemişti. Şuanda kanser ilaçlarının ücretsiz olacağını duyduğumda inanılmaz mutlu oldum. Çok mutlu oldum. Bazen söylenenler havada kalıyor ya umarım gerçekten olur" diye konuştu.

’ARTIK İLAÇ BEKLERKEN ÖLEN OLMAYACAK’

Hastanelerdeki tedavi süreçlerinde ilaca ulaşamadığı için ya da alamadığı için ölen bir çok insana tanık olduğunu ifade eden Özçelik, "Artık insanlar ilaç beklerken, bekleme sürecinde vefat eden olmayacak. İlaca ulaşamadığı için ölen insana tanık oldum ve beni ruhsal anlamda çok aşağı çekti. Bir yerden sonra eğer vicdanınız varsa, insani değerleriniz halen çökmediyse kendiniz ilaca ulaşsanız bile ulaşamayanlar için acısını çok ciddi anlamda yaşıyorsunuz. Her defasında manevi anlamda ilaca ulaşamayanlar için ben ölmüş hissettim kendimi. Çok fazla duygusallaştığım için artık kötü haberleri izlememek için takip etmiyorum. Bu yüzden kanser ilaçlarının ücretsiz olacağını bilmiyordum. Çok sevindim, en kötüsü insanların kanserle mücadele ederken derdiniz tedavi değil ilaca ulaşmaktı. Umarım denildiği gibi ücretsiz hale gelir" şeklinde konuştu.

2 KEZ İLİK NAKLİ OLDU

Tekirdağ’da ailesiyle birlikte kanserle mücadelesine devam ettiğini söyleyen Dilek Özçelik, sağlık durumuyla ilgili şunları söyledi:

"Lenf kanseriyle 5 yıldır mücadele ediyorum. Ben ne kadar mücadele verirsem vereyim, hastalık beni bırakmadı. Doktorlarımın en son dediği, kanser hücrelerinin vücudumda mutasyona uğradığı idi. Tüm kanser ilaçları denendikten sonra son çare ilik nakli demişlerdi. İlk nakilde hastalığın tekrarı söz konusu oldu. Ablamdan 1 yıl önce ilik nakli oldum. En son kontrolümde hastalığım tutulum yüzdesinin arttığını ve sınırda olduğum söylendi. Her an hastalığım geri gelebilir ve buna hazırlıklı olmam gerektiği söylendi. Mücadeleye devam ediyorum. Ailemle birlikteyim, üniversitede son 1 yılım, okula devam edemiyorum. ’Okula dönebilirsin’ diye doktorlardan bir sonuç almadığım için ailemle beraberim. Tedavim Ankara’daki hastanede sürüyor. Tekirdağ ve Ankara arasında gidip geliyorum."

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler