HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversiteli Nazlı'nın ölümüne yolaçan sürücüye 2 yıl hapis cezası

Diyarbakır'da üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Nazlı Urkun'a çarparak ölümüne neden olan sürücü Şeyhmus Taş, 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Üniversiteli Nazlı'nın ölümüne yolaçan sürücüye 2 yıl hapis cezası

Dicle Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği bölümü öğrencisi Nazlı Urkun, 20 Kasım 2013 tarihinde alışveriş merkezi karşısında servis otobüsünden indikten sonra yolun karşı tarafına geçtiği sırada, Şeyhmus Taş yönetimindeki 34 ZD 8630 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Nazlı Urkun, kaldırıldığı hastanede ölürken, cenazesi memleketi Tunceli'de toprağa verildi. Aşırı hız nedeniyle Urkun'un ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sürücü Şeyhmus Taş 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Urkun'u yanlış yerde indiren sürücü Sertaç İlhan ve çarpan sürücü Şeyhmus Taş'ın 'Taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 2- 5 yıl hapis ile cezalandırılmaları istendi. Kazanın bilirkişi raporlarında ölen Nazlı Urkun, 'Asli kusurlu' sayılırken, genç kızın ölümüne yol açan sürücü ve yanlış yerde otobüsten indiren servis şoförü ise, 'tali kusurlu' sayıldı.

Nazlı Urkun'un ölümüne ilişkin Şeyhmus Taş ve servis sürücüsü Sertaç İlhan'ın yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır'daki 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanıkların katılmadığı duruşmada davaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, şüphelilerin cezalandırılmasını istedi. Daha sonra söz hakkı verilen Urkun ailesinin avukatı Gülten Aday, bilirkişi raporları arasında çelişki olduğunu savunarak, dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini istedi. Nazlı Urkun'un babası Hıdır Urkun, "Araçla kızıma çarpan sürücü daha sonra kaçmıştır. Sanıkların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

CEZADA İNDİRİM YAPILDI

Kararını açıklayan hakim, Nazlı Urkun'a çarparak ölümüne sebep olan sürücü Şeyhmus Taş'a önce 2.5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, ifadesini duruşma dışında veren yargılamalara katılmayan Taş'ın cezasında iyi hal indirimi yapılarak 2 yıl 1 ay'a indirildiğini açıkladı. Mahkeme Nazlı Urkun'u yanlış yerde indiren servis şoförü Sertaç İlhan'a da verdiği 1.5 yıl hapis cezasını erteledi. Mahkeme her iki sanığın ehliyetlerinin de 6 ay süreyle geri alınmasına karar verdi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler