HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversiteli Seda evde ölü bulundu

Burdur'un Gölhisar İlçesi'nde üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Seda Koyun, arkadaşlarıyla birlikte kaldığı evde ölü bulundu.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi Seda Koyun'un birlikte kaldığı arkadaşları, dün akşam saatlerinde eve geldiklerinde Seda'yı yatağında hareketsiz halde buldu.

Arkadaşlarının ihbarı üzerine eve gelen sağlık ekipleri Seda Koyun'un yaşamını yitirdiğini belirledi.

Acı haberi alan aile Gölhisar'a gelirken, Seda Koyun'un cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Yapılan incelemede Seda Koyun'un sara krizinden öldüğü belirlenirken, cenazesi toprağa verilmek üzere Aydın'a götürüldü. (DHA)

EPİLEPSİ (SARA) HASTALIĞI NEDİR?

Epilepsi (Sara olarak da bilinir), beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan nörolojik bozukluk, hastalıktır.

Beynin normalde çalışması ile ilgili elektriğin aşırı ve kontrolsüz yayılımı sonucu oluşur. Sıklıkla geçici bilinç kaybına neden olur.

Epilepsi nöbetleri farklı şekillerde ortaya çıkar. Bazı nöbetlerden önce korku hissi gibi olağandışı algılamalar ortaya çıkarken, bazı nöbetlerde kişi yere düşebilir, bazen ağzı köpürebilir.

Epilepsi nedir? (Video)


En Çok Aranan Haberler