HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Urla Cezaevi'nde yangın

İzmir'in Urla İlçesi'ndeki kapalı cezaevinde yangın çıktı.

Urla Cezaevi'nde yangın

Urla Cezaevi'nde saat 19.00 sıralarında başlayan yangın kısa sürede çatıyı sardı. Cezaevinde kalan 60 mahkum görevliler tarafından bahçeye çıkarıldı. Bu sırada jandarma ve polis cezaevinin çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yükselen dumanlar Urla'nın her tarafından görülürken itfaiye yangını kontrol altına aldı. İlk belirlemeye göre yangında ölü, yaralı bulunmadığı bildirildi.

İLK TESPİT ELEKTRİK KONTAĞI

Urla Kapalı Cezaevi'nin çatı kısmında akşam saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede çatının tamamını kapladı. Yenileme çalışmaları yaklaşık 1 ay önce tamamlanan çatıdaki yangına, ilk müdahaleyi cezaevi görevlileri ve yakındaki jandarma komutanlığında görevli askerler yaptı. Ardından Urla ve İzmir merkezden çok sayıda itfaiye ve ambulans cezaevine gönderildi. Bu sırada cezaevinde bulunan 60 hükümlü ve tutuklu da güvenlik önlemleri altında yaklaşık 20 metre uzaklıktaki İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesine götürüldü, burada Urla Belediyesi'ne ait otobüslerin içinde bekletildi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken, ilk belirlemelere göre yangının elektrik arızasından kaynaklandığı ve çatıya yakın bir bölgeden başladığı öğrenildi. Yangında, ölen ve yaralananın olmadığı belirtildi.

Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin ve jandarma yetkilileri cezaevinde incelemelerde bulundu, güvenlik önlemlerini takip etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler