HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uşak'ta köpek katliamı

Uşak’ta, av tüfeğiyle 22 sokak köpeğini öldürdüğü belirlenen bir kişiye, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından toplam 19 bin 272 lira para cezası kesildi.

Uşak'ta köpek katliamı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde (UOSB), geçen 10 Aralık’ta 22 sokak köpeği, av tüfeğiyle telef edildi. Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, katledilen köpekleri fotoğraflayıp Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ile Valiliğe şikayetçi oldu. Şikayet üzerine yapılan incelemede, öldürülen 22 köpeğin bir çukura gömüldüğü belirlendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ekiplerinin bölgede yaptıkları çalışmalarla köpekleri, UOSB Müdürlüğü çalışanı A.M.’nin öldürdüğü tespit edilip 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği, 22 köpek için toplam 19 bin 272 lira idari para cezası kesildi.

Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, sokak köpeklerini katleden kişiyle ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirtti. Avcu, "Bu kişiye idari para cezası uygulandığı derneğimize de yazılı olarak bildirildi. Ceza Valilik tarafından da onaylandı. Sorumlunun cezalandırılması umarım benzer olayların tekrarlanmasının önünü keser. Verilen ceza, Türkiye'de bugüne kadar verilmiş en büyük cezalardan biri oldu" dedi.

Uşak’ta benzer olayların yeniden yaşanmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Avcu, okullarda hayvan sevgisiyle ilgili olarak eğitim çalışması başlatacaklarını ifade etti. Bu tür olayların Türkiye genelinde sıklıkla yaşandığına dikkat çeken Avcu şöyle konuştu:"

Uşak’ta bu tür konuların yeniden yaşanması halinde takipçisiyiz. Dernek olarak itlaflar yerine hayvan sağlığı, hayvanların yaşam standartlarının yükseltilmesi ve bizden sonraki nesle hayvan sevgisini aşılamak için çalışmalar yapacağız. Bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte belirlenen ilkokullarda minik öğrencilerimize hayvansever dostlarımızla birlikte sevimli dostları sevdirici paneller düzenleyeceğiz."

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler