HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uşak'ta Vali Cebiroğlu'na protesto

Matematik öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz'ün, geçen cuma günü destek mitinginde kalp krizi geçirip hayatını kaybetmesi Uşak'ta eğitim sendikaları tarafından protesto edildi.

Yalova'da, Termal Fen Lisesi'nde incelemelerde bulunan Vali Selim Cebiroğlu'nun, kılık kıyafeti nedeniyle öğrencilerinin içerisinde azarlayıp, daha sonra dışarı çıkmasını istediği öne sürülen matematik öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz'ün, geçen cuma günü destek mitinginde kalp krizi geçirip hayatını kaybetmesi Uşak'ta eğitim sendikaları tarafından protesto edildi.

Uşaklı eğitimciler Vali Cebiroğlu'nu protesto ederek, istifaya davet etti.Eğitim-Sen Uşak Şubesi tarafından düzenlenen protesto eylemine, Eğitim İş Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP'liler katıldı. Yağan sağanağa rağmen yaklaşık 500 kişilik grup Uşak Belediyesi önünde toplanarak Vali Selim Cebiroğlu'nu protesto eden ıslıklarla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Gruba CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'da destek verdi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu Türkiye'nin dört bir yanında protesto ettiklerini ifade eden Eğitim-Sen Uşak Şubesi Başkanı Burak Yavaş, Halil öğretmen için sadece yasta değil aynı zamanda isyanda olduklarını söyledi. Yaşadıkları acının vakti gelmiş bir ölümün acısı olmadığını, aralarından koparılan idealist bir öğretmenin acısı olduğunu vurgulayan Yavaş, "Halil öğretmen için yas tutmadığımızı ilan etmek istiyoruz. Çünkü kendisinin de dediği gibi onu elimizden alanlar dayanışmadan, emekten, sevgiden ve paylaşımdan korkanlardır. Bu öyle bir korku ki, Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle herkes tutuklanırken; haklarını savunan bir öğretmenin payına öğrencilerinin ve meslektaşlarının önünde hakarete uğramak düşmüştür. Herkes bilmelidir ki; iktidarın en çok korktuğu şey bu ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin özgür düşünmesidir. Cumhurbaşkanından, Milli Eğitim Bakanına, Sağlık Bakanlığından Valiye kadar el birliği bir cinayet işlenmiştir. Bugün biz eğitim emekçilerine düşen sorumluluk ise, Halil öğretmenimiz için ağıt yakmak yerine onurumuza sahip çıkma zamanıdır" dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler