HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uysal ailesinin çaresizliği

Kars'ın merkeze bağlı Hacıveli Köyü'nde çoban Celettin Uysal, beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle yürüyemez oldu.

Geçim sıkıntısı çektiklerini, elektrik borcunu ödeyemedikleri için evde çocuklarının evde fener ışığında ders çalıştığını belirten anne, 31 yaşındaki Urfagül Uysal, "Ekmek alacak paramız bile yok. Çocuklarım okumak istiyor. Yaşamak için yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Hacıveli Köyü'nde çoban, 41 yaşındaki Celettin Uysal, 3 ay önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle beyin damarları tıkanma olurken yatalak duruma düştü. Tek odalı eski evde eşi ve 4 çocuğuyla yaşam savaşı veren Celetttin Uysal'a komşuları yardım ediyor. Çocukları 11 yaşındaki Alev, 9 yaşındaki Canan, 8 yaşındaki Caner ve 5 yaşındaki Taner'in komşulardan şart ettiği elektrikli feneriyle ders çalıştığını söyleyen anne Urfagül Uysal tek isteğinin eşinin bir an önce sağlığına kavuşması olduğunu söyledi. Eşinin bu durumuna ve karşılaştıkları çaresizliğe çok üzüldüklerini belirten Urfagül Uysal, şöyle dedi:

"Eşim yatalak ve iş göremez duruma düştü. Çalışanımız yok, komşuların yardımı ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Köydeki çobana tahsis edilen eski bir evde kalıyoruz. Borçtan dolayı 8 aydır elektriğimiz kesik, karanlıkta yaşıyoruz. Evde yiyecek ekmeğimiz bile yok. Çocuklarım küçük ve okula gidiyorlar, dersleri çok iyi. Okuldan geldiklerinde 'bizim neden elektriğimiz yok' diye ağlıyorlar. Yaşamak için yetkililerden yardım istiyorum."

Rahat bir ortamda ders çalışmak istediğini vurgulayan 4'üncü sınıf öğrencisi Alev Uysal ise, "Elektriğimiz olmadığı için ders çalışamıyoruz, televizyon izleyemiyoruz. Lütfen bize yardım etsinler. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum. Babamın hastalığına, hem de elektriğimizin olmayışına çok üzülüyorum" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler