HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uyuşturucu kullanan gençlerin görüntüsü dehşete düşürdü

Okul önlerinde açıktan satılır hale gelen sentetik uyuşturucuların önüne bir türlü geçilemiyor. Kullananları kısa sürede ölüme sürükleyen zehri alan gençler ölümden döndü.

Uyuşturucu kullanan gençlerin görüntüsü dehşete düşürdü

Bursa ’da ikisi lise öğrencisi 14 yaşında üç gencin zehri aldıktan sonraki halleri dehşete düşürdü. Olay yerine gelen polis ise bir şey yapmadan gitti. Son günlerde kullanımı gittikçe artan ve öldürücü bir etkiye sahip olan sentetik uyuşturucu, öğrencileri zehirlemeye devam ediyor.Bursa’da isimlerinin İ.D (18) K.K. (14) ve B.K. (14) olduğu öğrenilen gençler Uludağ’ın eteklerinde tenha bir alana giderek sentetik bazlı uyuşturucu almaya başladı.

SOĞUK SUYLA AYILTTILAR

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, üç gençten ikisinin uyuşturucuyu aldıktan sonra hareketsiz şekilde yerde yattığını gören bir vatandaş olayın bıçakla yaralama olduğunu belirterek polisten yardım istedi. Polisin ihbarın yapıldığı noktaya gelmesi gecikince bölgede mangal yapan vatandaşlar iki genci soğuk suya sokarak ayıltmaya çalıştı. Sağlık ekiplerinin de 1 kilometrelik alanı koşarak gelmesi üzerine durumun bıçaklı yaralama olmadığı anlaşıldı.

“ROMANLAR’DAN ALDIK”

112 sağlık ekiplerinin ilk tespitlerinde gençlerin, öldürücü etki yapan sentetik uyuşturucu madde aldıkları belirlendi. Sağlık ekiplerinin yardımıyla ayıltılan gençler uyuşturucuyu polislerin nöbet tuttuğu sokakta Roman vatandaşlardan satın aldığını öne sürdü.

112 ekipleri "yaralama olayı yaşanmadığı ve gençler uyuşturucu kullandığı" için herhangi bir işlem yapamadı. Olay yerine gelen polis ekiplerinin hiçbir işlem yapmaması dikkat çekti. Anne ve babasının ayrı yaşadığı öğrenilen gençlerden ikisi basın mensuplarının da devreye girmesiyle hastaneye götürülmek üzere ikna edildi.

YOL GEÇEN HANI

Düşme sonucu kolunda ve yüzünde sıyrıklar oluşan 14 yaşındaki B.K. ile aynı yaştaki arkadaşı K.K. uyuşturucudan aşırı derecede etkilendiği için ambulansa götürüldü.

Mahalle sakinleri, Uludağ'ın eteklerinde Buski'ye ait su deposu ve Gökdere'ye girişte kapı olduğunu ancak bu kapıdan herkesin rahatça girip Alkol ve uyuşturucu aldığını, hatta bölgede uyuşturucu yetiştirenler dahi olduğunu öne sürdü.

Polisin bölgede kontrol yapmasını ve Buski'nin kapılarının daha güvenlikli hale getirilmesini isteyen vatandaşlar Bursa Valisi Münir Karaloğlu'ndan da yardım istedi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Açıklamaya göre, "Bursa'da Bonzai Partisi Hastanede Bitti" başlığı ile verilen haber ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan araştırama ve incelemeler neticesinde, 19.05.2014 günü 155 haber merkezimize gelen ihbarda Temenyeri parkı Kuştepe mevkiinde (3) şahsın yerde yatar vaziyette olduğu bilgisinin alınması üzerine, olay yerine Emniyet Müdürlüğümüze bağlı (5) ekip sevk edilmiştir. Olay yerine intikal eden ekiplerimizce yapılan ön çalışmada, uyuşturucu madde kullandığı değerlendirilen (3) şahıstan, yaşı küçük (2) şahıs olay yerine gelen 112 ambulansı ile hastaneye sevk edilmiş, durumu iyi olan diğer şahsın ise yapılan kimlik kontrolünde herhangi bir suç kaydına rastlanılmamıştır. Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı ile görüşülmüş, şahıslar hakkında gerekli tahkikata başlanılmıştır. Ayrıca olay yerine giden polis memurlarından olay ve şahıslarla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasında ihmali görülenler hakkında idari inceleme başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler