HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan cami

Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan caminin inşaat çalışmasını engellemek için toplanan grup ile zabıta arasında yaşanan gerginliğe polis ekipleri müdahale etti.

Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan cami

Sabahtan itibaren inşaat alanının önünde toplanan mahalleli, zabıta aracıyla inşaata bariyer getirilmesi üzerine tepki gösterdi.

Zabıta ekiplerinin inşaat girişine bariyerleri koymasına engel olmak isteyen mahalleliler ile görevliler arasında arbede yaşandı.

Bunun üzerine alanda bekletilen çevik kuvvet ekibi, gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Grubun uyarıları dikkate almayarak, bariyerleri kaldırmaya çalışması üzerine çevik kuvvet polisi biber gazıyla müdahalede bulundu.

Geri çekilen gruptakiler, bir süre sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Deniz Alkan, Validebağ Korusu'nun güneyindeki tescil dışı yeşil alanın, 2012'de plan tadilatı yapılarak, dini tesis alanı olarak yapılaşmaya açıldığını belirtti.

Bu değişikliğe karşı mahalle sakinlerinin aynı yıl imza kampanyası başlattığını dile getiren Alkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne karara itiraz dilekçesi vererek, konuyu yargıya taşıdıklarını söyledi.

Alkan, dava sürecinin devam ettiğini, çıkan 3 bilirkişi raporunun da bu alana dini tesis yapılmasının uygun olmadığı yönünde olduğunu ve yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvurulduğunu aktardı.

Üsküdar Belediyesi'nin, hukuki sürecin bitimine az bir süre kala bu sabah inşaatı başlattığını savunan Alkan, mahalle sakinlerinin de bu çalışmalara direndiğini ifade etti.

Betonlaşmaya karşı olduklarını kaydeden Alkan, "Korunun hemen dibinde yapılan bu tesisi, korunun da betonlaşmasına yönelik atılan adım olarak görüyoruz" dedi.

Semt sakinlerinin avukatı Gülsüm Özdemir de bugün mahkemeden yürütmeyi durdurma kararını sözlü olarak aldıklarını, yarın sabah yazılı ibraz edileceğini söyledi.

Gruptakiler, alandaki bekleyişlerini sürdüreceklerini bildirdi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler