HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van Gölü'nden 'haç' figürlü taşlar çıktı

Van-Tatvan arasında denizyolu taşımacılığında kullanılacak 2 feribotun İskele çalışmaları sırasında Van Gölünün dibinden “haç” figürlü taşlar çıktı.

Vangölü Feribot Müdürlüğü tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinde iki feribottan birinin yapımı tamamlanırken, diğerinin ise yapım işleri bitme aşamasında. Bir taraftan feribotların yapım işlemleri devam ederken, diğer taraftan da feribotların yanaşacağı iskeleler yapılıyor.

İskelenin yapıldığı Van İskele sahilindeki göl temizleme çalışmaları sırasında ilginç taşlar ortaya çıktı.

Gölün dibini temizleyen firma, şu ana kadar 1 adet “haç” figürlü bir taş, 1 adet “haç” figürlü delikli büyük taş, 2 adet taş gülle ve tahta parçaları çıkardı. FİVA firma yetkilisi Ayhan Dışarı, yaptıkları temizleme çalışmalarında günde ortalama bin metre küp çamur malzeme çıkardıklarını söyledi. Bu temizlik sırasında haç figürlü 2 taş ile 2 top güllesi de çıkardıklarını ifade eden Dışarı, “Durumu müze yetkililerine bildirdik. Şuan halen gelen olmadı. Sanırım gölün dibinde buna benzer taşlar var” dedi.

Van Gölünde çalışacak olan ve Türkiye’nin en büyük feribotu 136,5 metre uzunluğa, 24 metre genişliğe ve 50 vagon taşıma kapasitesine sahip. 7 katlı olan feribotun 350 yolcu kapasiteli ve 4 bin ton yük taşıma kapasitesi ile 4.5 saatlik yolu 3 saat 15 dakikada kat edecek. (İHA)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler