HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van'da bir okul kundaklandı

Van'da 900 öğrencinin eğitim gördüğü TOBB İlk ve Ortaokulu, terör örgütü yandaşlarının saldırısına uğradı.

Alınan bilgiye göre, İpekyolu ilçesine bağlı Yalım Erez Mahallesi'nde bulunan 900 öğrencinin eğitim gördüğü 12 derslikli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlk ve Ortaokuluna, bir grup terör örgütü yandaşı tarafından saldırıda bulunuldu.

Camlarını taşla kırdıkları okula giren yüzleri maskeli örgüt yandaşları, güvenlik kameraları ile idare bölümü, kütüphane, öğretmenler odası, sistem odası ve derslikleri ateşe verdi.

Vatandaşların haber vermesi üzerine okula giden güvenlik güçleri ve idarecilerin müdahalesi ile yangın büyümeden söndürülürken, okulda hasar oluştu.

Büyük bölümü kullanılamaz hale gelen okulda incelemede bulunan Vali Aydın Nezih Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı arifesinde olunmasına rağmen, kentte istenmeyen olaylar yaşandığını belirtti.

"Her nasıl oluyorsa bizim yetiştirdiğimiz çocuklarımız, anne ve babalarının tasvip etmeyeceği şekilde okuluna düşmanlık yapıyor" diyen Doğan, şunları kaydetti:

"Buraya gelmeden önce, hac ibadetini yapan Müslümanlar Arafat Dağı'nda ve orada Diyanet İşleri Başkanımız, Arife günü duasını yapıyordu. Bütün dünya Müslümanları, Türkler, Araplar, Kürtler, Hindular, Afganlar, Türkmenistanlılar ve Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden insanlar orada kardeş kardeşe dua ediyorlar. Bugün öyle bir günkü barışın, güzelliğin konuşulacağı bir gün. Ama maalesef bu günde okulların camlarını kırıp, kitaplarını yakıyorlar, okula zarar veriyorlar. Kitaplara değer vermeyen, dine değer vermeyen, eğitime değer vermeyen, öğretmene değer vermeyen nasıl bir insan tipi oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim dikkat çekmemiz gereken konu budur.

Boş bir ideoloji uğruna çocuklarımızı bu çeşit bir canavarlığa, bu çeşit bir kötülüğe itenlere sesleniyorum. Bugün arife günü ve bugün bütün müslüman barış için dua ediyorlar. Aklınızı başınıza alın gelin barışla hep birlikte hareket edelim. Çocuklarımızı kendi geleceklerine ilişkin bu kadar sıkıntıya sokmayın. Burada bizim çocuklarımız yetişecek. Bizim çocuklarımıza barış değerleri, kardeşlik değerleri burada aşılanacak. Bu okulları birer nimet olarak görün ve bu okulların eğitimine destek verin."

Okulu yakan kişilere de seslenen Vali Doğan, "Gidin ailenizden özür dileyin, öğretmenlerinizin ellerinden öpün ve deyin ki 'bizim yaptığımız yanlıştır. Biz bu okuldan, öğretmenlerden, arkadaşlarımızdan af diliyoruz.'. Bugün arife günü, bu günün değerini bilin" ifadelerini kullandı.

Vali Doğan'a, okuldaki incelemelerinden İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de eşlik etti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler