HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van’da kayıp Nehir’i arama çalışmaları sürüyor

Van'ın Gürpınar ilçesinin Kırkgeçit Mahallesi'nde evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmaları sabahın erken saatlerinde yeniden başladı.

Araçlarla mahalleye 5 kilometre mesafedeki Yoldüştü Mahallesine gelen İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD arama kurtarma ekipleri ile geçici köy korucuları, buradan karlı dağlara tırmanarak dün akşam saatlerinde yağan karla beyaza bürünen arazide küçük Nehir'i aradı. Ekipler bu alanda yaptıkları aramada hiçbir bulguya rastlamadı.

Bu arada küçük kızın evine iki kilometre uzaklıkta bir ahırda dün bulunan sarı montun üzerindeki kan lekelerinin olay yeri ekiplerince yeniden inceleneceği, Nehir'in anne ve babasından alınan kan örnekleriyle karşılaştırılacağı öğrenildi.

KAR VE SOĞUK ÇALIŞMALARI ENGELLEDİ

Sabahın erken saatlerinden itibaren yine asker, AFAD ve UMKE ekipleri, bu kez Kırkgeçit'e 5 kilometre uzaklıktaki Yoldüştü Mahallesi, Beyaz ve Siyah kayalar bölgesi ile Avakom bölgesinde arama yaptı. Dün gece başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla süren kar yağışı bölgede 5 santimetreye ulaşırken, dedektör köpeklerin de katıldığı aramalar sık sık soğuk yüzünden durduruldu.

ANNE ASLAN: "KIZIMIN CENAZESİNE RAZIYIM"

Anne Hatice Aslan, kızının kaçırılmış olabileceğini belirterek, kaçıranlara seslendi. Gözyaşları içinde kızını sağ veya cenazesinin kendisine getirilmesini isteyen Anne Aslan, kızının tüm oyuncaklarını yaktığını söyledi. Dünyaya yeni getirdiği kızının sevincini yaşamadığını belirten Anne Hatice Aslan, "Allah rızası için çocuğumu bana getirsinler. Bu acıyı bana yaşatmasınlar. Benim için bulun Allah rızası için bulun. Bu acıyı bana yaşatmasınlar. Ayaklarına kapanacağım. Yeter ki Nehir'i getirsinler. Nehir'i kaçırmışlar, o burada değil. Buraya sürekli bohçacı gelip gidiyordu. Yeni doğan çocuğum için hiç sevinmedim, sevinmeyeceğim de. Nehir kız kardeşinin olmasını çok istiyordu. Nehir için yeni doğan çocuğuna isim koymadık. Nehir, kardeşinin bir an önce dünyaya gelmesini çok istiyordu. Allah rızası içim kim götürmüşse ölü ya da diri bana getirsin. Artık ölüsüne de razıyım. Her gün mezarını gider ağlarım. Sadece getirsinler başka bir şey istemiyorum" dedi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler