HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Varto’da astsubaylara silahlı saldırı

Muş'un Varto ilçesinde, jandarma bölük komutanlığında görevli 3 astsubaya silahlı saldırı yapıldı.

Muş'un Varto ilçesi Sanat sokağında iş çıkışı evlerine giden 3 astsubaya kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahla ateş açıldı.

Yaralı astsubaylardan 2'si Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, diğeri ise Varto Devlet Hastanesi'nde müşahede altına alındı.

Jandarma ve emniyet geniş güvenlik önlemleri aldı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto'daki uğradıkları silahlı saldırıda yaralanan askerlerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Vali Vedat Büyükersoy, Varto'da uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralanan ve Muş Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan askerleri ziyaret etti. Ameliyat boyunca hastanede bekleyen Vali Vedat Büyükersoy, ameliyatın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Ameliyatın başarılı geçtiğini ve yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Vali Büyükersoy; "Yaralılarımızın durumları iyi. İnşallah 3'ü de iyileşir. Birini zaten buraya getirme ihtiyacı olmadı. Biraz önce bir yaralımızı ziyaret ettim. Başından beri buradaydım. Şu anda durumları iyi gözüküyor ama en doğru kararı doktorlarımız verecek. İnşallah hepsi şifalarını bulurlar. Allah tekrar böyle sıkıntı yaşatmasın. Bu tür saldırıları yapanları da ıslah etsin. Tabii emniyet güçlerimiz gerekeni yapacaktır. Ama bu tür acılar yaşamak istemiyoruz” dedi.

Saldıranın bir kişi olduğunu ifade eden Büyükersoy; "İlk etapta bir kişi olduğu gözüküyor. Araştırmalarımız devam ediyor” dedi.

Muş'un Varto ilçesinde birliklerinden evlerine dönen Astsubay Faruk Arı ile uzman erbaşlar Erkan Akyüz ve Ertuğrul Demir evlerinin yakınlarında uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralanmıştı.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler