HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yakıt ve ayçiçeği hırsızlarına darbe: 7 gözaltı

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 7 aydan beri takip edilen 4 ildeki 12 ayrı yakıt ve ayçekirdeği hırsızlığı olaylarına karışan 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yakıt ve ayçiçeği hırsızlarına darbe: 7 gözaltı

Bursa, Kayseri, Niğde ve Aksaray’da yakalanan şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Jandarma tarafından Temmuz 2015 ayından itibaren özel ekip kurularak araç ve işyerlerinden yapılan yakıt hırsızlığı ile ilgili soruşturma başlatıldı.Yapılan operasyonlarda Bursa’nın Kestel İlçesi'nden oto hırsızlığı, Gemlik’te 2 işyerinden yakıt hırsızlığı, Osmangazi İlçesi'nde 2 su tankı hırsızlığı, Yenişehir’de 5.5 ton ayçekirdeği hırsızlığı, Kayseri’de 12 ton kabak çekirdeğinin çalınması, yapımı devam eden Bölge Hastanesi'nden ve iş makinelerinden 3.5 ton yakıt hırsızlığı, Niğde Değirmenli Beldesi'nde bir evin soyulması, Aksaray’da güneş enerji santralinden hırsızlık olaylarına karışan 7 kişi yakalandı. Bursa, Niğde ve Aksaray’da gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 3’u tutuklandı. Hırsızlık olayları ile ilgili 16 kişi hakkında da adli işlem yapıldı.

Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca, 17.5 ton ayçekirdeği ile kabak çekirdeği, 500 litre akaryakıt, akaryakıt naklinde kullanılan dinamo düzeneği ve hortumları, suç gelirleriyle alınan ve olaylarda kullanıldığı anlaşılan otomobil ile 2 minibüse el konuldu.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler