HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova'da baraja gece 'cansuyu'

Yalova'da günlerdir yaşanan su sıkıntısına çözüm arayışları sürüyor.

Yalova'da baraja gece 'cansuyu'

Yeşil Körfez Su Birliği, son olarak Yalova’nın tek içme suyu kaynağı olan Gökçe Barajı’na Kurtköy Deresi’ni bağladı. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz ve İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Kurtköy Deresi’nin baraja olan bağlantısını bizzat yerinde inceleyerek yetkililere teşekkür etti.

Yaşanan su sıkıntısına çözüm amacıyla birçok çalışma yapıldığını belirten Başkan Ömer Nergiz, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şu anda Kurtköy Deresi’nin bağlantısını biraz sonra vereceğiz. Bunun debisi belli ne kadar olduğu. Yaklaşık saniyede 100-150 litre su gelecek. Cumartesi günü de kuyularla beraber 250 litre saniye tekabül eden bir su alacağız. Kısmen de olsa bu susuzluğa bir çaredir. Devamlı akacağı için ‘cansuyu’ olarak da tabir edebiliriz. Yalova’ya ileriki yıllarda daha büyük katkısı olacak. Biraz sonra Bursa’dan BUSKİ’den aldığımız ölü hacimden su çekmek için pompamız gelecek. Onunla beraber 10-15 gün ölü hacimden su aldığımız zaman Yalova bir nebze de olsa rahatlamış olacak. Bazıları sanki bunu afetmiş gibi bir yayınlama yapıyor, ama afetlik bir durum yok. Kesintilerimiz bölgesel olarak devam ediyor. Bunlar tedbir ve tasarruf amaçlı kesintiler."

SONRAKİ YILLARDA BU SIKINTIYI ÇEKMEYECEĞİZ

Gazetecilerin susuzluğun ne kadar devam edeceği yönündeki soruya da yanıtlayan Nergiz, "Şu kadar sürede biter diye bir şey söyleyemeyiz çünkü bölgesel olarak bir kuraklık var. Bu kuraklığın ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Tabi ki şimdi kasım ve aralık yağışları var. Bunları bekliyoruz. Olağanüstü bir durum olduğu sürece bitmez tabii ki. Bunun tedbirlerini de alıyoruz. Geçen senenin kuraklığı olsa bile barajımızın doluluğu yüzde 70-yüzde 80’ler olur en az. Bir daha ki senelerde bu sıkıntıyı çekmeyiz. Çukurköy bağlantısını yaptıktan sonra baraj olsun biraz rahatlar. Bu da hükümetimizin göstermiş olduğu büyük bir projeydi. Bunu yaptıkları ve başardıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

BARAJA SU TAKVİYESİ İÇİN GECE MESAİSİ

Müteahhit tarafından Kurtköy Deresi’nin baraja olan bağlantısı da konunun aciliyeti nedeniyle gece de olsa bağlandı. Yapılan bağlantı çalışmasını ve derenin baraja olan su takviye çalışmalarını Başkan Ömer Nergiz ve İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel yerinde izledi. Başkan Nergiz, "Kurtköy Deresi’nin bağlantısını yaptık. Hayırlı uğurlu olsun Yalova’ya. Emeği geçen herkese, Sayın Bakanımıza, hükümetimize ve müteahhit arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlı uğurlu olur" ifadelerini kullandı.

KOMŞUDAN DESTEK GELDİ

Diğer yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yalova’ya gönderilen ölü hacimden su çekim pompası da DSİ bahçesine getirildi. Burada da bir teşekkür açıklaması yapan Başkan Nergiz, “Bursa BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye çok teşekkür ediyorum. Ölü hacimden su almak için bize pompayı gönderdiler. Bu bize yaklaşık 10-15 günlük su çıkaracak” diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler