HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yamaç paraşütçüsünün feci ölümü: Havada paraşütü kapandı

Kayseri Ali Dağı’ndan yamaç paraşütü ile atlayan amatör havacı 49 yaşındaki Sabri Kavuncu, rüzgarın etkisiyle 15 metre yükseklikten tribünlere çakıldı. Kavuncu, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kavuncu, geçen ay kızı ile birlikte üniversiteden mezun olduktan sonra diploma sevinçlerini baba-kız birlikte yamaç paraşütü yaparak kutlamışlardı.

Ticaretle uğraşan ve 9 yıldır yamaç paraşütü uçuşu yapan Sabri Kavuncu, dün akşam saatlerinde Talas ilçesi'ndeki Ali Dağı'ndan paraşütüyle atlayış yaptı. Kavuncu inişe yaklaştığı sırada rüzgarın etkisiyle paraşütü kapanınca yaklaşık 15 metre yükseklikten tribünlere düştü.

Paraşütçü arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kavuncu, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Kavuncu, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Çalışma hayatı nedeniyle eğitimine ara veren Kavuncu, yıllar sonra kızıyla birlikte üniversiteyi kazandı. Kavuncu, 23 yaşındaki kızı Saadet ile Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’ndan geçen ay sonunda mezun oldu.

Mezuniyet töreninin ardından baba-kız Ali Dağı’ndan yamaç paraşütü ile havalanarak 2 saatlik uçuş gerçekleştirdikten sonra üniversitenin bahçesine inmişti.

Olayın ardından polis ekipleri S. K.'nın düştüğü yerde ve paraşütte inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.(DHA)


En Çok Aranan Haberler