HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yarım asırlık muhtar, görevini bırakıyor

Manisa'nın Demirci ilçesinde 53 yıldır muhtarlık yapan Hakkı Karpuzcu (85), yarım asırdır sürdürdüğü görevini 2014 Mart seçimlerinde bırakacağını bildirdi.

Manisa - Karpuzcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1961 yılından bu yana Demirci'de Secattin mahallesinin muhtarı olduğunu, evinden bu görevi sürdürdüğünü belirtti.

Muhtarlık görevini yarım asırdan fazla süredir devam ettirdiğini ve yalnız mahallesinde değil ilçesinde de "muhtar amca" olarak anıldığını ifade eden Karpuzcu, yaşı nedeniyle 2014 Mart Yerel Seçimlerinde muhtarlık için aday olmayacağını söyledi.

Görevi bırakacak olmasının mahalleli tarafından üzüntüyle karşılandığını ve ziyaretine gelen çok kişinin tekrar aday olması konusunda ısrarcı davrandığını bildiren Karpuzcu, şöyle konuştu:

"Muhtarlık dönemimde mahalleme birçok hizmetim, acı-tatlı anılarım oldu. Kazandırdığım en büyük hizmet hayırseverlerimiz ile birlikte yenilediğimiz ilçenin de merkez camisi olan Alaca Camimiz. Mahallelinin sorunlarını, kendi sorunum bildim ve çözümü için uğraştım. Yaşım nedeniyle eskisi gibi koşuşturamıyorum. Genç arkadaşlarımın, enerjileri sayesinde bu işlerle daha iyi uğraşabileceğini düşünüyorum."

Kapuzcu, yenine göreve getirilecek adaya her zaman yardımcı olacağını da sözlerine ekledi. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler