HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Yaşadığı gibi öldü'

Cinayet kurbanının yakınları, 'yaşadığı gibi öldü' diyerek şikayetçi olmadı

Adana'da 38 yaşındaki Turan Fidan tarafından başından av tüfeği ile vurularak öldürülen Remziye Tüdeş'in yakınları, "Yaşadığı gibi öldü, katilin cezasını da devlet versin" diye ifade vererek şikayetçi olmadı.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Meydan Mahallesi'ndeki Barış Parkı'nda çarşamba günü öğle saatlerinde, Remziye Tüdeş başından vurularak öldürüldü. Tüdeş'in cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, kaçan katil zanlısı Turan Fidan, Yeşilevler Mahallesi'ndeki Engel Camisi'nin tuvaletinde yakalandı. Gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Turan Fidan verdiği ilk, olayın alacak verecek meselesinden kaynaklandığını ileri sürerek, "Beni dolandırdılar. Paramı vermedikleri için ben de bu olayı gerçekleştirdim. Pişmanım, böyle olmasını istemezdim" açıklamasını yaptı.

'SİLAHI ONLARIN ARABASINDAN ALDIM'

Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgusunda, olayın kaza sonucu meydana geldiğini ileri süren Fidan şöyle dedi:

"Bir kamyon patates alıp sattık. Parasını onlar aldı, benim hakkım olanı vermediler. İstediğimde de bana sahte dolarla ödeme yaptılar. Paramı alabilmek için peşlerine düştüm. Parkın oraya takıldıklarını öğrendim. Yanlarına gittim, konuşurken arabalarında silah olduğunu gördüm. Silahı alıp 'paramı verin' diyerek tehdit ettim. Bu sırada Selahattin elime sarıldı, çekiştirirken tüfek patladı. Öldürmek istemiyordum."

KORKUP KAÇTI

Olay sırasında Tüdeş'in yanında bulunan ve nikahsız birliktelik yaşadıkları belirlenen 55 yaşındaki Selahattin Kiradi de Adana Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek Cinayet Büro'da 'bilgi sahibi' olarak ifade verdi. Turan Fidan ile ticaret yaptıklarını anlatan Kiradi, 5 bin TL borcu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bir kamyon patates aldık. Parasını paylaşma aşamasındayken hesapta anlaşamadık. Bizim 5 bin lira borcumuz kaldı. Sürekli parasını istiyordu. Bir kısmını Turan'ın kardeşine verdik ama ikna olmadı. Hepsini istedi. Olay günü de konuşmak için parkta buluştuk. Arabadan silahı aldı, oynarken ateş aldı. Remziye vuruldu, bana da ateş etmesinden korktuğum için kaçtım."

'CEZASINI DEVLET VERSİN'

Remziye Tüdeş'in ölüm haberini alıp, Emniyet Müdürlüğü'ne gelen yakınları, katil zanlısı Turan Fidan'dan şikayetçi olmadı. Tüdeş'in akrabaları, açılacak kamu davasına taraf olmadıklarını kaydederek, "Yaşadığı gibi öldü, cezasını devlet versin" diyerek şikayetçi olmadıklarını söyledi. Otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alınan Remziye Tüdeş'in cenazesi, Karayusuflu Mahallesi'nde toprağa verildi.

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Turan Fidan tutuklandı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler