HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaşlı kadını 100 bin lira dolandıran 2 şüpheli tutuklandı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaşlı kadını telefonla arayıp kendilerini savcı olarak tanıtarak 100 bin lirasını dolandıran 2 kişi tutuklandı.

Yaşlı kadını 100 bin lira dolandıran 2 şüpheli tutuklandı

Mudanya'da oturan 71 yaşındaki Ş.T.’ye ev telefonundan arayarak kendisini savcı olarak tanıtan Mustafa K., yaşlı kadına kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını söyledi. Korkuya kapılan Ş.T. eve gelen dolandırıcıya 50 bin lira değerindeki altınları verdi. Altınları az bulan dolandırıcı para da istedi. Bunun üzerine Ş.T. hesabı bulunan bankaya giderek çektiği 50 bin lirayı Mustafa K.'ye verdi.

Yaşlı kadını 100 bin lira dolandırdıktan sonra ona bir cep telefonu veren Mustafa K., "Bu telefonu sakın kaybetme. Yanından da ayırma. Biz seni arayacağız" dedi. Bir süre sonra Ş.T.'yi verdiği telefondan arayan Mustafa K., "Sana verdiğimiz telefonu su dolu kovaya at ve üzerine bir bardak su iç" dedi. Ş.T. korkudan dolandırıcıların istediği gibi davrandı telefonu su dolu kocaya attı.

Akşam eve gelen çocuklarına durumu anlatan Ş.T. dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu. Polis yaptığı çalışma sonucunda Mustafa K. ile arkadaşı Cebrail C.'yi yakaladı. Mustafa K.’nin üzerinde Şanlıurfa'da S.A. isimli kadının hesabına yatırdığı 50 bin liralık dekont ele geçirilirken Cebrail C.’nin elindeki valizden ise altınlar çıktı.

Şüpheliler sorgularının ardından 'dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi. Mustafa K. ve Cebrail C. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklandı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler