HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeğenlerine tecavüz suçundan ikinci kez yargı önünde

Hakkında verilen 56.5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Suat D. yeniden yargıç karşısına çıktı.

Erzurum'da yaşları küçük erkek yeğenlerine tecavüz ettiği iddiasıyla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan ve hakkında verilen 56.5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Suat D. yeniden yargıç karşısına çıktı. Çocuklardan 15 yaşındaki R.D., annesinin baskısı ile amcasına iftira ettiğini öne sürerken, 13 yaşındaki S.D. ise, "Annem olayı babama anlattığında 'amcaları yapar' dedi. Bu adamdan şikayetçiyim" diye konuştu.

Olay, 2009-2012 yılları arasında merkez Aziziye İlçesi'nde meydana geldi. Ailevi nedenlerle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sosyal Hizmet Birimi'ne başvuran anne Ö.D., kayınbiraderi 34 yaşındaki Suat D.'nin çocukları R.D. ile S.D.'ye birçok kez cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Hastane başhekimliğinin ihbarı üzerine gözaltına alınan amca Suat D., 11 Mayıs 2013 tarihinde 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne konuldu. Olaydan sonra eşinden boşanan çocukların annesi Ö.D., kayınbiraderinden şikayetçi olurken baba M.D. ise, kardeşinden şikayetçi olmadı.

56.5 YILLIK CEZA BOZULDU

Suçlamaları kabul etmeyen Suat D., 15 Ocak 2013 tarihinde Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, yeğenleri R.D. ve S.D.'ye yönelik olarak yaptığı 'Nitelikli cinsel istismar suçundan' 41.5 yıl, her iki yeğeninine karşı 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan ise 15 olmak üzere toplam 56.5 yıl hapis cezası verildi. Sanık avukatının temyiz ettiği karar, Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Yargıtay, çocukların istismar eylemlerinin sayısı, zamanı, niteliği, ilk ve son olay tarihlerine ilişkin çelişkili ifadeleri olduğunu bildirdi. Mağdurların ruh sağlığının bozulduğunun tespiti için suç tarihinden en az 6 ay sonra rapor alınması gerektiğini vurgulayan Yargıtay, Atatürk Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalınca verilen rapor üzerine hüküm kurulması nedeniyle kararın bozulmasını uygun gördü.

"SEN AMCANA İFTİRA ATACAK KADAR KÖTÜ BİR ÇOCUK MUSUN?"

Yargıtay'ın bozma kararı üzerine dün hakim karşısına yeniden çıkarılan Suat D., suçlamaları yine kabul etmedi. Çocuklar R.D. ve S.D.'nin pedagog eşliğinde ifadeleri kameraya alındı. Olayların ardından Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilen çocuklardan R.D.'nin defalarca yurttan kaçtığı ve halen halasının yanında kaldığı belirtildi.

Annesinin baskısı ve tehditleriyle amcasına iftira attığını iddia eden R.D., amcasından şikayetçi olmadı. İlk ifadesinde amcasının tecavüzüne uğradığını söyleyen, daha sonra bu ifadeyi değiştiren R.D.'ye mahkeme Başkanı Erol Ofluoğlu, "Sen amcana iftira atacak kadar kötü bir çocuk musun?" diye sordu. Bunun üzerine R.D., "Önceden annemden korkuyordum. Şimdi korkmuyorum. Annem amcamı sevmiyordu" dedi.

"AMCAM BU KÖTÜLÜĞU İKİ KEZ YAPTI"

Yetiştirme Yurdundaki iki personel tarafından duruşmaya getirilen S.D. ise ağabeyine tepki gösterdi. S.D., ağabeyinin yalan söylediğini, babasıyla görüştüğü için korktuğu için ifadesini değiştirdiğini ileri sürerken, "Annem hep bizim arkamızda oldu. Ağabeyim hep yalan söyledi. Annem amcamın bize yaptıklarını babama anlattığında 'Amcaları yapar' dedi. Benim söylediklerim doğru. Amcam bana bu kötülüğü 2 kez yaptı. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Pedagog Yusuf Akgün, çocukların zihinsel gelişimlerinin normal olduğunu, ifadelerine itibar edilebileceğini, ancak ailevi baskı altında kaldıklarını söyledi. Pedegog, S.D.'nin hala psikolojik tedavi gördüğünü olayı unutmak istediğini bildirdi. Mahkeme, çocukların yeniden ruh ve beden sağlığının bozulup- bozulmadığına dair raporun alınmasına, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler