HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni gelin cinayetine çifte müebbet istendi

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde, 2 ay önce evlendiği 19 yaşındaki Pınar Yolver’i döverek öldürmekle suçlanan eşi ve kayınpederi hakkında ömür boyu hapis istemi.

Yeni gelin cinayetine çifte müebbet istendi

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde, 2 ay önce evlendiği 19 yaşındaki Pınar Yolver’i döverek öldürmekle suçlanan 28 yaşındaki eşi Mehmet Yolver ile kayınpederi Samet Yolver hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu, kayınvalide ile iki görümce için de 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay geçen 18 Nisan’da 1844/17 Sokak 5 numaradaki apartamanın 4’üncü katında meydana geldi. Şubat ayında dolmuş şoförü Mehmet Yolver ile evlenen Pınar Yolver, iddaya göre eşinden ve ailesinden şiddet görmeye başladı. Evlendiği günden beri şiddet gördüğü öne sürülen Pınar Yolver, son tartışmada eşi Mehmet Yolver tarafından yine dövüldü. İddiaya göre, kayınpederi 56 yaşındaki Samet Yolver’in de müdahale edip dövdüğü Pınar Yolver, baygınlık geçirdi. Yumruk darbeleri sonrasında şuuru kapanan Pınar Yolver, evde kendisine gelmeyince eşi Mehmet Yolver tarafından, yakındaki bir hastaneye götürülüp, terk edildi.

Doktorların çabalarına rağmen Pınar Yolver, yaşamını yitirdi. Polis, Pınar Yolver’i hastaneye terk eden eşi Mehmet Yolver’in, 35 KCY 27 plakalı otomobille kaçtığı saptadı. Yapılan operasyon sonucu genç kadının eşi Mehmet Yolver, kayınpeder Samet Yolver, kayınvalide Elif Yolver, görünceleri Pelin Yolver ve S.Y., yakalanıp, gözaltına alındı.

Mehmet Yolver ilk ifadesinde, "Erkekliğime laf söyledi. Cinnet getirdim" dedi. Adliyeye sevk edilen 5 kişiden görümce S.Y., dışındakiler tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, hazırladığı iddianamede, Adli Tıp raporuna göre, Pınar Yolver’in vücuduna kızgın ütüyle basma da dahil olmak üzere işkence yapılarak öldürüldüğünü belirtti. Savcı, tutuklu sanıklar Mehmet Yolver ve Samet Yolver hakkında ’tasarlayarak kasten yakın akrabayı öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Elif Yolver, Pelin Yolver ve tutuksuz olan S.Y. hakkında da ’suç dellilerini gizleme ve yok etmekten 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti.

Aynı ailenin, 4’ü tutuklu 5 ferdi, önümüzdeki günlerde İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkacak.

[**İzmir haber

](https://www.mynet.com/izmir) | [**](https://www.mynet.com/izmir)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler